'Samsung brengt Galaxy Note 5 al half augustus uit'

Samsung wil de Galaxy Note 5 al half augustus uitbrengen, en niet – zoals gebruikelijk de afgelopen vier jaar – wachten tot de IFA-beurs in Berlijn in september. De Koreaanse elektronicagigant zou zo alvast marktaandeel van de komende iPhone 6S willen afsnoepen. De nieuwe iPhones komen een maand later.

Ontwerp van hoesje onthult design Samsung Galaxy Note 5 slack imgs
De uitgelekte Note 5 in een hoesje

Zoals bekend werkt Apple achter de schermen aan nieuwe iPhones, die in september zullen worden gepresenteerd. Apple is kennelijk zo overtuigd van een recordverkoop van de nieuwe toestellen, dat toeleveranciers de opdracht hebben gekregen om tussen september en december voor maar liefst 85 tot 90 miljoen iPhones de onderdelen te produceren.

Samsung is hier blijkbaar erg zenuwachtig van geworden, en heeft volgens The Wall Street Journal besloten om de lancering van de Galaxy Note 5 naar voren te halen. Op die manier hoopt Samsung alvast een flinke hap te nemen uit het toekomstige marktaandeel van Apple’s phablet, de iPhone 6S Plus.

Als uitvinder van de phablet-categorie is Samsung er veel aan gelegen om zijn marktaandeel voor deze grote apparaten te verdedigen. Ook moet Samsung snel wat doen om de tegenvallende verkoop van de Galaxy S6 op te vangen. Tevens heeft Samsung geleerd van de ervaring van vorig jaar, toen de Galaxy Note 4 in de verkoop ging net nadat de iPhone 6 en 6 Plus werden gelanceerd. De Galaxy Note 4 werd daardoor stevig beconcurreerd, wat resulteerde in magere verkoopcijfers voor de nieuwe Samsung-phablet.

De Galaxy Note 5 draagt alvast het typenummer SM-N920. Het toestel krijgt een 5.67 inch super amoledscherm met een resolutie van 2560×1440 pixels, oftewel 2K. Een achtkernige Samsung Exynos 7422-processor met 64-bit architectuur zou het kloppend hart vormen van deze nieuwe phablet, die een design krijgt dat dichtbij dat van de Galaxxy S6 en S6 Edge ligt. De phablet zou in vier kleuren de markt bereiken: in wit, zwart, zilver en goud.

Bron: Redmondpie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Huawei opvouwbare smartphone

Huawei onthult verrassende plannen voor opvouwbare smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters