Samsung brengt mobiel besturingssysteem uit

Ook Samsung komt nu met een eigen mobiel besturingssysteem. Het OS heet Bada en moet meer zijn dan de TouchWiz-interface die het bedrijf nu gebruikt voor zijn telefoons.

Bada

Het aantal besturingssystemen voor smartphones heeft een vogelvlucht genomen de afgelopen jaren. Waar het eerst voornamelijk Windows Mobile en Symbian waren, zijn daar de afgelopen tijd het iPhone-OS, Android en het WebOS bij. Samsung lijkt nu ook in te willen stappen met een mobiel besturingssysteem. Het bedrijf had al de TouchWiz-interface, maar dit was min of meer een schil voor het eigen proprietary besturingssysteem. Met het nieuwe mobiele besturingssyteem, Bada genaamd, wil Samsung een nieuw open platform creeëren waar ontwikkelaars gemakkelijk applicaties voor kunnen ontwikkelen. Door te focussen op een gemakkelijk te gebruiken platform en een goed uitziende gebruikersinterface wil Samsung ontwikkelaars overhalen om te ontwikkelen voor het Bada-platform.

De website van Samsung is vandaag geopend voor het publiek. Op de site is alle informatie te vinden over het besturingssysteem. Er valt tevens te lezen dat Samsung een wedstrijd gaat houden voor ontwikkelaars. Degene die de beste applicatie ontwikkelt kan een prijs winnen. Hiermee lijkt Bada, tevens door te focussen op het open karakter, enigszins mee te willen liften op de enorme groei die het Android-besturingssysteem doormaakt. Gemaakte applicaties kunnen uitgebracht worden in de Samsung Application Store.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters