Samsung brengt mobiel besturingssysteem uit

Ook Samsung komt nu met een eigen mobiel besturingssysteem. Het OS heet Bada en moet meer zijn dan de TouchWiz-interface die het bedrijf nu gebruikt voor zijn telefoons.

Bada

Het aantal besturingssystemen voor smartphones heeft een vogelvlucht genomen de afgelopen jaren. Waar het eerst voornamelijk Windows Mobile en Symbian waren, zijn daar de afgelopen tijd het iPhone-OS, Android en het WebOS bij. Samsung lijkt nu ook in te willen stappen met een mobiel besturingssysteem. Het bedrijf had al de TouchWiz-interface, maar dit was min of meer een schil voor het eigen proprietary besturingssysteem. Met het nieuwe mobiele besturingssyteem, Bada genaamd, wil Samsung een nieuw open platform creeëren waar ontwikkelaars gemakkelijk applicaties voor kunnen ontwikkelen. Door te focussen op een gemakkelijk te gebruiken platform en een goed uitziende gebruikersinterface wil Samsung ontwikkelaars overhalen om te ontwikkelen voor het Bada-platform.

De website van Samsung is vandaag geopend voor het publiek. Op de site is alle informatie te vinden over het besturingssysteem. Er valt tevens te lezen dat Samsung een wedstrijd gaat houden voor ontwikkelaars. Degene die de beste applicatie ontwikkelt kan een prijs winnen. Hiermee lijkt Bada, tevens door te focussen op het open karakter, enigszins mee te willen liften op de enorme groei die het Android-besturingssysteem doormaakt. Gemaakte applicaties kunnen uitgebracht worden in de Samsung Application Store.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters