Samsung brengt mobiel besturingssysteem uit

Ook Samsung komt nu met een eigen mobiel besturingssysteem. Het OS heet Bada en moet meer zijn dan de TouchWiz-interface die het bedrijf nu gebruikt voor zijn telefoons.

Bada

Het aantal besturingssystemen voor smartphones heeft een vogelvlucht genomen de afgelopen jaren. Waar het eerst voornamelijk Windows Mobile en Symbian waren, zijn daar de afgelopen tijd het iPhone-OS, Android en het WebOS bij. Samsung lijkt nu ook in te willen stappen met een mobiel besturingssysteem. Het bedrijf had al de TouchWiz-interface, maar dit was min of meer een schil voor het eigen proprietary besturingssysteem. Met het nieuwe mobiele besturingssyteem, Bada genaamd, wil Samsung een nieuw open platform creeëren waar ontwikkelaars gemakkelijk applicaties voor kunnen ontwikkelen. Door te focussen op een gemakkelijk te gebruiken platform en een goed uitziende gebruikersinterface wil Samsung ontwikkelaars overhalen om te ontwikkelen voor het Bada-platform.

De website van Samsung is vandaag geopend voor het publiek. Op de site is alle informatie te vinden over het besturingssysteem. Er valt tevens te lezen dat Samsung een wedstrijd gaat houden voor ontwikkelaars. Degene die de beste applicatie ontwikkelt kan een prijs winnen. Hiermee lijkt Bada, tevens door te focussen op het open karakter, enigszins mee te willen liften op de enorme groei die het Android-besturingssysteem doormaakt. Gemaakte applicaties kunnen uitgebracht worden in de Samsung Application Store.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters