Samsung brengt speciale Galaxy Tab 8.9 uit voor Europese LTE-netwerken

In Nederland, en ook onze buurlanden, mag LTE nog niet echt ingeburgerd zijn, in verschillende Scandinavische landen is dat wel het geval. En daar speelt Samsung slim op in met een speciale Galaxy Tab 8.9.

Samsung Galaxy Tab 8.9

Inmiddels zijn er LTE-netwerken in de lucht in Zweden, Noorwegen en Denemarken en op die landen zal Samsung dan ook zijn nieuwe versie van de Galaxy Tab 8.9 gaan richten. Die landen gebruiken de 2.6GHz- en in de toekomst 800MHz-banden en daar zijn nog geen draagbare apparaten voor, alleen datasticks. Alle LTE-apparaten die er tot nu toe zijn, richten zich op de Amerikaanse markt, waar ook al LTE te vinden is, maar met andere frequenties.

Daarmee maakt Samsung haar Galaxy Tab 8.9, die enkele dagen geleden aangekondigd werd ook geschikt voor de LTE-netwerken die in de toekomst in de rest van Europa opgetrokken zullen worden: die gebruiken dezelfde frequenties.

Overigens is het zeer onwaarschijnlijk dat Samsung deze versie in Nederland ook gaat verkopen: als deze versie van de Galaxy Tab 8.9 uit zal komen, in de tweede helft van 2011, kunnen we alleen nog maar dromen van een LTE-netwerk in Nederland. Volgens Erik Hoving van KPN zal Nederland voorlopig nog conservatief met HSPA blijven werken. Maar mocht je het apparaat importeren van onze buren in het noorden, dan ben je in ieder geval futureproof.

Bron: PCWorld

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters