Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones

Samsung heeft onlangs de stoute schoenen aangetrokken en zijn mobiele browser uitgerold voor alle Android toestellen. Hiermee probeert het bedrijf ook niet Samsung toestellen te infiltreren. De vraag is natuurlijk of het wat is. Op het moment gebruiken de meeste Android toestellen Google Chrome als browser. We zullen eens kijken of de Samsung browser standhoudt tegen Chrome.

Meer ergonomisch user interface

Hoewel de meeste Android gebruikers al gewend zijn aan Chrome en waarschijnlijk toch niet willen overstappen op een andere browser, heeft de Samsung browser toch wel een paar voordeeltjes ten opzichte van Chrome. Ten eerste is het userinterface wat handiger vormgegeven. In de Samsung browser gebeurt de meeste UI interactie onderaan de browser (daar waar je vingers ook zitten). Het hamburger menu is nog wel bovenaan, waar je gewend bent om het te gebruiken. Ook heeft Samsung een Quick menu toegevoegd voor extra efficiëntie.

Samsung browser

Samsung browser is handiger voor embedded video’s

Een ander puntje voor Samsung is dat het handiger is om ingevoegde video’s te bekijken in de Samsung browser. Er is een speciale video assistent, waarmee je snel fullscreen kunt gaan. Ook is er de mogelijkheid om de video in een popup af te spelen. Chrome en embedded video’s hebben een beetje een haat/liefde relatie en het zou fijn zijn om eens een keer rustig naar embedded video’s te kunnen kijken.

Privacy en advertenties

Als laatste lijkt Samsung meer begaan te zijn met de privacy van de gebruikers. Er is een geheime modus om te browsen, welke je met een wachtwoord kunt beveiligen. Ook ondersteunt de browser DuckDuckGo, waarmee je niet meer wordt lastig gevallen door gepersonaliseerde advertenties. Want je hoeft niet op elke site weer hetzelfde product te zien, waar je een keer naar hebt gezocht. Daarnaast wordt het je erg makkelijk gemaakt om advertenties te blokkeren.

Samsung Internet Browser

Als je geïnteresseerd bent in het proberen van Samsung’s browser is hij te downloaden in de Google Play winkel. De app heet overigens Samsung Internet Browser, waar Samsung toch iets aan moet doen. Samsung Internet heeft gewoon niet echt een “ring to it”.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters