Samsung krijgt patent voor buigbare oled-beeldschermen

Samsung heeft opnieuw een patent verkregen. Het gaat ditmaal om een technologie die het mogelijk moet maken om opvouwbare smartphones en buigbare oled-beeldschermen te produceren. Een ander voordeel is dat de schermen niet breken als je ze laat vallen.

Buigbare oled-beeldSamsung buigbare oled-beeldschermenschermen

De uitvinding bestaat uit een laag van elektroden, een speciaal stukje film en een tweede elektrode. Op de details zullen we verder niet ingaan. Waar het op neerkomt, is dat de elektroden onder spanning gezet worden. Daardoor kan Samsung buigare oled-beeldschermen maken. De gebruiker hoeft geen kracht te zetten om het display te buigen.

Het beeldscherm bestaat voor de rest uit een plastic materiaal dat uitstekend tegen hitte bestand is en erg duurzaam is. Om welk plastic het hierbij gaat, is nog niet bekend. Tot de mogelijkheden behoren onder meer polycarbonaat en polyamide.

Samsung Galaxy X

De geruchten over een Samsung-telefoon met een opvouwbaar oled-scherm doen al een flinke tijd de ronde. Dit jaar was de verwachting dat het Zuid-Koreaanse bedrijf rond juni met de Samsung Galaxy X zou komen. Die is echter nog steeds niet uit. Onlangs bracht Samsung nog wel de Samsung W2017 uit. Deze had een opklapbaar scherm zoals we dat ook bij veel oudere toestellen zagen.

Bron: USPTO via PhoneArena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters