‘Samsung gaat dubbele camera modules ontwikkelen voor Xiaomi, LeEco en Oppo’

Samsung gaat waarschijnlijk dubbele camera modules leveren aan een aantal van de grootste Chinese smartphonemerken, Xiaomi, LeEco en Oppo.

Samsung Electro Mechanics

Wereldwijd gaat het steeds beter met de Chinese smartphonemerken LeEco en Oppo. Beide merken hebben de ambitie om na China ook het westen te veroveren, maar vooral Oppo is nu al een grootmacht: het merk is wereldwijd het op drie na grootste smartphonemerk. Extra concurrentie voor Samsung dus, maar het Koreaanse merk zal er waarschijnlijk vooral van gaan profiteren.

Dubbele camera modules

Volgens een betrouwbare bron van de Korea Herald gaat een divisie van Samsung namelijk vanaf volgende maand dubbele camera modules ontwikkelen voor zowel Xiaomi als LeEco en Oppo. Op dit moment gebruikt Xiaomi al ‘normale’ camera modules van Samsung, maar de onaangekondigde Mi 5s zou het eerste toestel worden dat Samsung’s dubbele camera krijgt. Volgens de Koreaanse krant wordt het nieuwe vlaggenschip van Xiaomi binnen enkele maanden onthuld.

LeEco

LeEco, het voormalige LeTV, is van plan om later dit jaar de Amerikaanse markt te bestormen. Een belangrijk onderdeel van de strategie van het bedrijf is het aanbieden van vooruitstrevende smartphones. Zo was LeEco het eerste merk dat een smartphone uitbracht zonder een headphone jack, en wordt het waarschijnlijk ook het eerste smartphonemerk dat gebruik maakt van de Snapdragon 823. De smartphones die het merk uit gaat brengen in Amerika krijgen volgens een anonieme bron dubbele camera’s, die zoals je al geraden zult hebben ook door Samsung worden geleverd.

Nieuwe kansen

Samsung Electro Mechanics, de divisie van het bedrijf die de modules ontwikkelt, moet met het leveren van camera modules aan andere merken Samsung’s afhankelijkheid aan zijn keukenmachines verminderen. Vorig jaar waren 61.8% van de orders van de divisie bestemd voor zijn moederbedrijf, Samsung. Dit jaar gaat dat percentage flink omlaag nu Samsung deals sluit met andere merken. Nu steeds meer smartphonemerken dubbele camera’s in hun nieuwe toestel implementeren zal de omzet alleen maar stijgen. Het is een tactische manier om toch nog te groeien in een markt die langzamerhand verzadigd raakt. Samsung kan dan als het ware mee profiteren van Chinese merken die een explosieve groei doormaken.

Bron: Korea Herald

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters