‘Samsung gaat dubbele camera modules ontwikkelen voor Xiaomi, LeEco en Oppo’

Samsung gaat waarschijnlijk dubbele camera modules leveren aan een aantal van de grootste Chinese smartphonemerken, Xiaomi, LeEco en Oppo.

Samsung Electro Mechanics

Wereldwijd gaat het steeds beter met de Chinese smartphonemerken LeEco en Oppo. Beide merken hebben de ambitie om na China ook het westen te veroveren, maar vooral Oppo is nu al een grootmacht: het merk is wereldwijd het op drie na grootste smartphonemerk. Extra concurrentie voor Samsung dus, maar het Koreaanse merk zal er waarschijnlijk vooral van gaan profiteren.

Dubbele camera modules

Volgens een betrouwbare bron van de Korea Herald gaat een divisie van Samsung namelijk vanaf volgende maand dubbele camera modules ontwikkelen voor zowel Xiaomi als LeEco en Oppo. Op dit moment gebruikt Xiaomi al ‘normale’ camera modules van Samsung, maar de onaangekondigde Mi 5s zou het eerste toestel worden dat Samsung’s dubbele camera krijgt. Volgens de Koreaanse krant wordt het nieuwe vlaggenschip van Xiaomi binnen enkele maanden onthuld.

LeEco

LeEco, het voormalige LeTV, is van plan om later dit jaar de Amerikaanse markt te bestormen. Een belangrijk onderdeel van de strategie van het bedrijf is het aanbieden van vooruitstrevende smartphones. Zo was LeEco het eerste merk dat een smartphone uitbracht zonder een headphone jack, en wordt het waarschijnlijk ook het eerste smartphonemerk dat gebruik maakt van de Snapdragon 823. De smartphones die het merk uit gaat brengen in Amerika krijgen volgens een anonieme bron dubbele camera’s, die zoals je al geraden zult hebben ook door Samsung worden geleverd.

Nieuwe kansen

Samsung Electro Mechanics, de divisie van het bedrijf die de modules ontwikkelt, moet met het leveren van camera modules aan andere merken Samsung’s afhankelijkheid aan zijn keukenmachines verminderen. Vorig jaar waren 61.8% van de orders van de divisie bestemd voor zijn moederbedrijf, Samsung. Dit jaar gaat dat percentage flink omlaag nu Samsung deals sluit met andere merken. Nu steeds meer smartphonemerken dubbele camera’s in hun nieuwe toestel implementeren zal de omzet alleen maar stijgen. Het is een tactische manier om toch nog te groeien in een markt die langzamerhand verzadigd raakt. Samsung kan dan als het ware mee profiteren van Chinese merken die een explosieve groei doormaken.

Bron: Korea Herald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Huawei Mate 10 Lite review uitgelicht

Waarom elk smartphonescherm er anders uit ziet lees verder

Android

Vier redenen waarom Android gebruikers nu overstappen naar de iPhone lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

Deze vijf boosdoeners slurpen jouw smartphone batterij snel leeg lees verder

Sony toestel 2028 smartphone design

Foto’s van Sony’s full-screen smartphone gelekt: iPhone X-killer? lees verder

Xiaomi Redmi 5 Plus

Huawei P11 kopieert meest controversiële feature iPhone X lees verder

iPhone X krijgt goedkopere iPhone 9 versie

iPhone 9 komt met Face ID, maar is steviger en goedkoper dan iPhone X lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters