Samsung CEO: 'Weinig vraag naar Windows-tablets en smartphones'

De net benoemde Samsung co-ceo J.K. Shin heeft in een interview met The Wall Street Journal gezegd dat Samsung weinig vraag ziet naar mobiele Windowsproducten. De Koreaan lijkt dan ook niet van plan te zijn fors te investeren in de twee mobiele platformen van Microsoft.

Samsung CEO J.K Shin

Samsung heeft kort na de lancering van de Galaxy S4 haar mobiele topman benoemd tot co-ceo van het bedrijf. In totaal heeft Samsung nu drie ceo’s die gaan over de belangrijkste drie pijlers van het bedrijf. J.K Shin is sinds jaar en dag topman van de mobiele tak en heeft Samsung tot ’s werelds grootste mobiele fabrikant gemaakt. De topman laat in een interview met The Wall Street Journal nu zijn licht schijnen over de nieuwe Galaxy S4 en het Windows-platform van Microsoft.

In het interview gaat Shin in op de vraag hoe Samsung tegen Microsoftproducten aankijkt. Volgens Shin is er relatief weinig vraag naar Windows-producten, zowel Phone als Windows 8. Dit zou met name in Europa zo zijn en volgens Shin zouden zowel consumenten als partners meer naar Android vragen. De topman voegt daar aan toe dat Windowsproducten niet zo goed verkopen en daarmee lijkt hij te zeggen dat Samsung vooralsnog niet zo veel zal investeren in het platform.

De topman geeft in het interview aan dat Samsung eerder geneigd is meer te investeren in haar eigen platform Tizen, dan in Windows en Windows Phone. De eerste Tizen-smartphones moeten eind dit jaar op de markt gaan komen, zo belooft Shin. De eerste telefoons met een fexibel scherm kunnen nog een paar jaar op zich laten wachten, aldus Shin in het interview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. hanszw -

  Of Samsung is gewoon niet in staat om een onderscheidend toestel met WP in de markt te zetten, de laatste was een copie van de SIII maar dan met WP. Het zal ook zeker meespelen dat ze liever meer energie in Tizen steken en daarom dan liever niet meehelpen om WP goed in de markt te zetten.

  1. Danijel -

   Imho wel een logische redenering van Samsung. Waarom je geld steken in iets wat amper verkoopt en waar je dus verlies op maakt of lang niet zo veel winst als Android?!

   1. johnmalcolm -

    Ik wil 14 miljoen toestellen in 2012 nou niet direct amper noemen en laten we nu eerst eens de cijfers van een paar kwartalen Windows Phone 8 afwachten voordat het OS hier alweer te grave gedragen wordt.
    Het zijn nou niet direct de zuiverste bronnen… die van de concurrentie. Alsof hij gaat zeggen: …"gaat als een tierelier dat Nokia met Microsoft, koop vooral de S4 niet."

    Overigens steek je altijd eerst ergens geld in voordat het iets oplevert, dat heet investeren. Beetje vreemde opmerking derhalve.

 2. Lex Den Herder -

  Ik denk dat Samsung gaat proberen Tizen groot te maken, omdat ze geen licentie vergoeding aan Microsoft willen betalen. Ze zijn natuurlijk verwend met de grote verdiensten aan Andriod producten en omdat ze zo groot zijn geworden gaan ze de gok wagen om nog meer te verdienen door ook op computers hun eigen software te zetten i.p.v. Windows.

  1. Timboektoe -

   Android is alleen gratis zonder de playstore of google navigatie. Daarbij komt dat samsung ook een x bedrag per android toestel aan ms betaalt. Zou best kunnen dat samsung uiteindelijk meer kwijt is dan een wp8 licentie.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters