Samsung CEO: 'Weinig vraag naar Windows-tablets en smartphones'

De net benoemde Samsung co-ceo J.K. Shin heeft in een interview met The Wall Street Journal gezegd dat Samsung weinig vraag ziet naar mobiele Windowsproducten. De Koreaan lijkt dan ook niet van plan te zijn fors te investeren in de twee mobiele platformen van Microsoft.

Samsung CEO J.K Shin

Samsung heeft kort na de lancering van de Galaxy S4 haar mobiele topman benoemd tot co-ceo van het bedrijf. In totaal heeft Samsung nu drie ceo’s die gaan over de belangrijkste drie pijlers van het bedrijf. J.K Shin is sinds jaar en dag topman van de mobiele tak en heeft Samsung tot ’s werelds grootste mobiele fabrikant gemaakt. De topman laat in een interview met The Wall Street Journal nu zijn licht schijnen over de nieuwe Galaxy S4 en het Windows-platform van Microsoft.

In het interview gaat Shin in op de vraag hoe Samsung tegen Microsoftproducten aankijkt. Volgens Shin is er relatief weinig vraag naar Windows-producten, zowel Phone als Windows 8. Dit zou met name in Europa zo zijn en volgens Shin zouden zowel consumenten als partners meer naar Android vragen. De topman voegt daar aan toe dat Windowsproducten niet zo goed verkopen en daarmee lijkt hij te zeggen dat Samsung vooralsnog niet zo veel zal investeren in het platform.

De topman geeft in het interview aan dat Samsung eerder geneigd is meer te investeren in haar eigen platform Tizen, dan in Windows en Windows Phone. De eerste Tizen-smartphones moeten eind dit jaar op de markt gaan komen, zo belooft Shin. De eerste telefoons met een fexibel scherm kunnen nog een paar jaar op zich laten wachten, aldus Shin in het interview.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters