Samsung maakt compensatie bekend voor consumenten die Galaxy Note 7 vooruit hebben besteld

Samsung heeft bekend gemaakt wat voor compensatie consumenten kunnen verwachten die de Samsung Galaxy Note 7 besteld hebben. De productie van de phablet is gisteren officieel stop gezet.

Samsung Galaxy Note 7

De Galaxy Note 7 vertrouwenSamsung heeft gisteren officieel bekend gemaakt dat het stopt met het produceren en verkopen van de Samsung Galaxy Note 7. De krachtige phablet werd geprezen door critici als de beste Android smartphone van het moment. Toch werd het toestel al snel geteisterd met verhalen over ontplofte exemplaren, tot het Koreaanse bedrijf genoodzaakt was om de Samsung Galaxy Note 7 terug te roepen. Vervangende en daarmee veilige exemplaren bleken uiteindelijk alsnog ontvlambaar te zijn.

Compensatie

In Nederland was het toestel nog niet officieel te koop, waardoor het aantal gedupeerde Nederlanders nihil is. Wel hebben in de Benelux vijfduizend consumenten het toestel al besteld. Nu Samsung gestopt is met de productie van het toestel kan de Samsung Galaxy Note 7 dus niet geleverd worden. Klanten die de phablet al hebben besteld krijgen hun geld terug en zullen ter compensatie een 128GB micro-SD kaartje ontvangen. Dat liet Samsung in een verklaring tegenover Tweakers weten. De kaartjes ter waarde van ongeveer 45 euro zullen de komende tijd naar gedupeerde verzonden worden. Exacte leverdata zijn helaas nog niet bekend, omdat dat van je provider afhangt. Het is mogelijk dat Samsung hier bovenop nog een andere vorm van compensatie met zijn klanten afspreekt.

Samsung Galaxy S8

We blikken in dit artikel nog eens terug op wat er allemaal met de Samsung Galaxy Note 7 gebeurd is. Het is een fascinerende opeenvolging van gebeurtenissen die hopelijk de smartphonegoed ten goede zal veranderen. Ondertussen kun je nog eens onze review van de Galaxy Note 7 doorlezen, en kunnen we beginnen met het vooruit kijken naar de onvermijdelijke lancering van de Samsung Galaxy S8. Het bedrijf heeft een hoop goed te maken. De Samsung Galaxy S8 wordt dan ook naar verluidt een innovatief vlaggenschip. Kan Samsung zijn reputatieschade herstellen?

Bron: Tweakers

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters