Samsung onthult de Gear S3 Classic en Frontier

Samsung heeft zojuist twee nieuwe smartwatches onthuld, de Gear S3 Classic en de Gear S3 Frontier.

Samsung Gear S3 Classic en Gear S3 Frontier

Samsung heeft zojuist twee nieuwe smartwatches aangekondigd tijdens zijn IFA 2016 event. Het gaat om de Samsung Gear S3 Classic en de Gear S3 Frontier. De Tizen smartwatches zijn elk gericht op een bepaald publiek. De Gear S3 Classic lijkt meer op een standaard horloge met zijn zilveren behuizing en een leren randje, terwijl de Gear S3 Frontier juist de sportieve consumenten aanspreekt dankzij een stoerder ontwerp en een siliconen bandje.

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Licht en elegant ontwerp

Beide modellen zijn een stukje groter en dikker dan hun voorganger, de Gear S2. Normaliter zou dat een nadeel zijn, maar Samsung belooft dat de Gear S3 Frontier en de Gear S3 Classic licht en elegant zijn. Daarvoor werkte de Koreaanse fabrikant samen met de beroemde ontwerpers Yvan Arpa en Arik Levy. Zij zijn ook verantwoordelijk voor verschillende premium ogende wijzerplaten, waardoor de nieuwe smartwatches een luxueuze uitstraling krijgen.

Specificaties

Met het ontwerp van beide smartwatches zit het dus wel goed, maar smartwatches blijven natuurlijk gadgets. Gelukkig is er qua specificaties ook het een en ander verbeterd. Zo hebben zowel de S3 Frontier als de S3 Classic een IP68-certificatie voor water en stof en kun je zowel Bluetooth als Bluetooth + LTE modellen krijgen. Daarnaast kun je met beide smartwatches draadloze betalingen doen via NFC of MST.

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Gorilla Glass SE+

De Samsung Gear S3 varianten weten zich vooral te onderscheiden van hun voorgangers dankzij een nieuw Always-on scherm. De Gear S3 Frontier en Classic laten allebei net zoals een normaal horloge continu hun volledige wijzerplaat zien, ook als je er niet naar kijkt. De schermpjes worden beschermd met Gorilla Glass SE+, waardoor je beter de informatie op het scherm kunt lezen en krasjes worden voorkomen.

Muziek

De Gear S3 Classic en de Gear S3 Frontier hebben een ingebouwde speaker, hoogtemeter, barometer, speedometer en een GPS. Perfect dus voor de sportieve gebruikers. Het zal je opgevallen zijn dat beide modellen dus enkel qua ontwerp verschillen. Je kunt dus ook een berg gaan beklimmen met de Gear S3 Classic. De nieuwe smartwatches van Samsung hebben een op zichzelf staande muziekspeler. Dat betekent dus dat je muziek via de speaker van je slimme horloge kunt afspelen. De gadgets hebben 4GB aan intern opslaggeheugen, waarvan 2GB voor muziek gebruikt kan worden. Op dit moment werken de Gear S3 Clasic en Frontier alleen met Android smartphones, maar er wordt gewerkt aan ondersteuning voor iPhone’s.

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Accuduur

Zowel de Gear S3 Classic als de Gear S3 Frontier hebben een 1GHz dual-core CPU en een grotere 380mAh accu. Volgens Samsung kun je tot wel vier dagen de smartwatches gebruiken tot je ze weer op moet laden. De Koreaanse smartphonefabrikant heeft nieuwe modi geïntroduceerd die er voor zorgen dat je batterij langer mee gaat. Zo wordt er bijvoorbeeld een speciale watch-only modus geactiveerd wanneer je nog maar 5% batterij hebt. Dan krijg je alleen een standaard wijzerplaat te zien, net zoals je gewend bent van een traditioneel horloge.

Beschikbaarheid

Volgens Samsung staan er meer dan 10,000 Tizen apps in de Gear S3 Store. Alle apps die ontwikkeld zijn voor de Gear S2 werken ook op de Gear S3 Classic en Frontier, dus je hebt uitgebreid de keuze. Helaas is op dit moment alleen de prijs van de Gear S3 Classic bekend: $299. Het model is vanaf oktober te koop, de andere variant volgt later. Ook de oude Gear S2 blijft voorlopig gewoon te koop.

Bron: Samsung

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters