Samsung draait slecht kwartaal ondanks mega-winst mobiele divisie

Samsung Electronics heeft een slecht kwartaal gedraaid, ondanks de grote winsten die worden binnengehaald door de mobiele producten. Het concern maakte nog wel winst, maar die daalde met dertien procent.

Samsung Galaxy Nexus

Samsung is veruit ’s werelds grootste elektronicaproducent. De winsten die werden gemaakt op de smartphones en tablets, werden overschaduwd door verliezen in de divisie die chips fabriceert.

De mobiele divisie deed het uitzonderlijk goed. De winst van het derde kwartaal bedroeg 2,3 miljard dollar. Vooral de duurste Galaxy-modellen smartphones, die op Android lopen, waren goed voor een flink deel voor dit resultaat.

De chips die de fabrikant maakt, deden het slechter. Die is meer dan gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder. Een en ander heeft te maken met een sterke prijsdaling voor computergeheugenchips.

Toch werd er op de DRAM-chips nog wel degelijk winst gemaakt, en daarmee is Samsung de enige DRAM-producent die daar het afgelopen kwartaal in is geslaagd. De rest boekte verliezen.

Met de monitoren en tv’s van het bedrijf ging het niet veel beter dan bij de chips. Voor het derde achtereenvolgende kwartaal werden daar verliezen geboekt. De geringe vraag naar tv’s en pc’s is daar debet aan.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Dit heeft eigenlijk niets met telefoons te maken..:S

    Samsung heeft wel bijna 200miljoen moeten betalen aan de koreaanse overheid vanwege prijsafspraken die ze hadden gemaakt met oa LGe in de tv divisie.

    Dit is trouwens ook een lachtertje voor Samsung. TV`s worden minder afgezet omdat deze niet zo vaak bij consumers wisselen als telefoons. En de meeste mensen hebben tegenwoordig al een bigscreen in huis!!

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters