Samsung draait slecht kwartaal ondanks mega-winst mobiele divisie

Samsung Electronics heeft een slecht kwartaal gedraaid, ondanks de grote winsten die worden binnengehaald door de mobiele producten. Het concern maakte nog wel winst, maar die daalde met dertien procent.

Samsung Galaxy Nexus

Samsung is veruit ’s werelds grootste elektronicaproducent. De winsten die werden gemaakt op de smartphones en tablets, werden overschaduwd door verliezen in de divisie die chips fabriceert.

De mobiele divisie deed het uitzonderlijk goed. De winst van het derde kwartaal bedroeg 2,3 miljard dollar. Vooral de duurste Galaxy-modellen smartphones, die op Android lopen, waren goed voor een flink deel voor dit resultaat.

De chips die de fabrikant maakt, deden het slechter. Die is meer dan gehalveerd ten opzichte van een jaar eerder. Een en ander heeft te maken met een sterke prijsdaling voor computergeheugenchips.

Toch werd er op de DRAM-chips nog wel degelijk winst gemaakt, en daarmee is Samsung de enige DRAM-producent die daar het afgelopen kwartaal in is geslaagd. De rest boekte verliezen.

Met de monitoren en tv’s van het bedrijf ging het niet veel beter dan bij de chips. Voor het derde achtereenvolgende kwartaal werden daar verliezen geboekt. De geringe vraag naar tv’s en pc’s is daar debet aan.

Bron: Reuters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Angelo -

    Dit heeft eigenlijk niets met telefoons te maken..:S

    Samsung heeft wel bijna 200miljoen moeten betalen aan de koreaanse overheid vanwege prijsafspraken die ze hadden gemaakt met oa LGe in de tv divisie.

    Dit is trouwens ook een lachtertje voor Samsung. TV`s worden minder afgezet omdat deze niet zo vaak bij consumers wisselen als telefoons. En de meeste mensen hebben tegenwoordig al een bigscreen in huis!!

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters