Dubbele camera Samsung Galaxy Note 8 al onthuld

Dual camera setups lijken te pas en te onpas overal op te duiken. We zien ze op meer high end toestellen, maar ook op goedkopere budget modellen. Samsung heeft zich vooralsnog nog niet gewaagd aan de dual camera setup op de vlaggenschip toestellen, maar het is niet plausibel dat dit nog lang zal duren. Volgens velen zal de aankomende Galaxy Note 8 hier zeker mee uitgerust zijn. De onlangs gepresenteerde ISOCELL dual camera technologie schept wellicht wat meer duidelijkheid over wat we in de toekomst op dual camera gebied van Samsung kunnen verwachten.

Drie verschillende dual camera setups

Hoewel verschillende toestellen een dual camera setup hebben, werken deze camera’s niet allemaal op dezelfde manier. Op het moment worden de camera duo’s op drie verschillende manieren ingezet. Bij LG zien we bijvoorbeeld dat als tweede sensor een super groothoeklens wordt gebruikt. Hierdoor kun je een groter gebied in het beeld proppen. Apple kiest er echter voor om een telefoto lens toe te voegen aan de normale camera. Een veelvoorkomende formule, welke ook door Huawei toegepast wordt, is gebruik maken van een sensor voor kleuren en voor zwart/wit informatie. Op deze manier kan meer informatie over de diepte van de beelden vastgelegd worden.

ISOCELL Dual: RGB en zwart/wit sensor

Tijdens het Mobile World Congress in Shanghai gaf Samsung onlangs een hint van wat voor soort setup toekomstige toestellen mogelijk zouden kunnen krijgen. Samsung presenteerde een submerk van de eigen ISOCELL camera sensoren: ISOCELL Dual. Het Dual concept lijkt erg op de setup van Huawei, waarbij een RGB sensor en een sensor voor monochrome informatie samenwerken.

Samsung ISOCELL Dual camera setup

Getoonde dual camera setup downgrade vergeleken met Galaxy S8 toestellen

Wat wel opviel tijdens de presentatie was dat het getoonde toestel met de dual camera setup, uitgerust was met een F2.0 lensopening. Dit is een stuk kleiner dan het F1.7 diafragma van de Note 7. Met een kleiner diafragma kan er ook minder licht opgenomen worden, waardoor de kwaliteit van de beelden achteruit gaat. Ook waren de pixels van de sensor 1.12 μm groot en daarmee kleiner dan de 1.4 μm bij Samsung’s laatste toestellen. Ook de kleinere pixels zorgen ervoor dat licht minder goed opgevangen kan worden.

Upgrade lenzen bij Note 8?

Gezien deze achteruitgang in beeldkwaliteit ten opzichte van de pas uitgekomen S8 toestellen, is het niet waarschijnlijk dat de getoonde setup gebruikt zal worden voor de Galaxy Note 8. Eventueel zou het gebruikt kunnen worden voor Samsung’s goedkopere toestellen. Het zou natuurlijk ook kunnen dat de technologie wel wordt gebruikt, maar dat de uiteindelijke lenzen van de Note 8 van betere kwaliteit zijn. In augustus zouden we het definitief moeten weten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nokia 7 2018

Vijf nieuwe Nokia smartphones onthuld: van flagship tot budgetmodel lees verder

Samsung Galaxy S9 en S9+

Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus onthuld: iPhone X killer lees verder

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters