Dubbele camera’s: Samsung’s plannen voor Galaxy A-serie onthuld

Een bron binnen de industrie heeft Samsung’s plannen voor dit najaar onthuld. Naar verluidt worden eind dit jaar bijna alle nieuwe toestellen met een dubbele camera uitgerust.

Dubbele camera’s: waar blijft Samsung?

De meeste smartphonefabrikanten pronken met hun dubbele camera’s. Het is een van die trends die iedereen aangrijpt om op te vallen, behalve Samsung.

Het lijkt er echter op dat de Koreaanse fabrikant binnenkort ook overstag gaat. Onlangs presenteerde Samsung al de technologie die waarschijnlijk gebruikt gaat worden voor de dubbele camera van de Samsung Galaxy Note 8.

Samsung Galaxy Note 8 concept dubbele camera

Toch werd dat naar verluidt niet de eerste Samsung smartphone met een dubbele camera. Die eer gaat naar de Samsung Galaxy C10 en Galaxy C10 Plus. Althans, dat was aanvankelijk het plan. Afgelopen weekend bleek namelijk dat Samsung beide modellen heeft uitgesteld.

Oftewel: de Samsung Galaxy Note 8 krijgt alsnog de primeur. Dezelfde bron heeft echter ook onthuld dat de Galaxy A-serie en de Galaxy J-serie eind dit jaar ook grotendeels overstappen op dubbele camera’s.

Het is nog niet precies duidelijk om welke toestellen het gaat. De insider wist wel te bevestigen dat de Samsung Galaxy J7 (2017) een dubbele camera krijgt. Neem dat soort details echter met een korrel zout, want het blijft een enkele bron.

Samsung Galaxy S8 De Samsung Galaxy Note 7
De Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 8

De Samsung Galaxy Note 8 krijgt waarschijnlijk een horizontaal gepositioneerde dubbele camera, in combinatie met een dual-LED flash unit. De langverwachte phablet wordt waarschijnlijk in augustus onthuld, dus dan weten we meer over de plannen van de Koreaanse fabrikant.

Na het Galaxy Note 7-fiasco zal Samsung het vertrouwen van de consument terug moeten winnen. De introductie van een dubbele camera onderscheidt de phablet weer van de Samsung Galaxy S8.

Ondertussen komt de Galaxy Note 7 ook op kleine schaal terug in de vorm van de Galaxy Note Fan Edition. Op die manier wordt het toestel gerecycled. De batterij is er iets kleiner op geworden en de phablet maakt gebruik van de software van de Galaxy S8, maar verder is het model identiek aan de Galaxy Note 7.

Bron: The Android Soul

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters