Samsung Edge scherm komt in Chinese smartphones

Vivo XPlay5
Render van de XPlay5

Het gebogen scherm van de Samsung Galaxy S7 Edge komt hoogstwaarschijnlijk in steeds meer Chinese smartphones. Samsung wil zijn marktwaarde vergroten en verkoopt het scherm daarom aan Chinese bedrijven.

Samsung Edge scherm

De Zuid-Koreaanse fabrikant wil zijn marktwaarde vergroten door het Samsung Edge scherm aan Chinese bedrijven te verkopen. Het Chinese Vivo zal waarschijnlijk het Edge scherm introduceren in zijn nieuwe toestel. Doordat Vivo deze stap zet, voorspellen een aantal bronnen dat ook fabrikanten als Huawei en Xiaomi met zo’n scherm zullen komen, zo meldt het Koreaanse ETNews. Er gaat een render rond op een Chinees social media platform genaamd Weibo met daarop een Vivo smartphone met een Edge scherm. De Chinese pers beweert dat het gaat om de XPlay5; een toestel dat op een Qualcomm Snapdragon 820-quadcoreprocessor loopt en een werkgeheugen van 6GB heeft. De Xplay5 heeft een 5,43-inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De XPlay5 komt 1 maart uit, maar zal waarschijnlijk niet in Nederland verkrijgbaar zijn.

Markt uitbreiden

Samsung is al een tijd bezig met het verbreden van de markt voor AMOLED schermen. Bij het eerste Edge toestel, de Galaxy Note 4 Edge in 2014, werd de Edge gezien als een exclusief onderdeel van Samsung. Al snel begon Samsung met het verkopen van de schermen, bijvoorbeeld de Blackberry Priv, met Dual Edge. Samsung wil zo zijn markt verbreden en de grootste worden in de smartphone markt, door in toestellen van meerdere fabrikanten een Samsung onderdeel te verwerken. Over toestellen met twee gebogen randen is er bij Huawei of Xiaomi niets te vinden, Xiaomi presenteerde vorige week de Mi 5 nog. de Mi 5 had gewoon een normaal plat scherm en over de aankomende P9 reeks toestellen van Huawei is ook nog niets gehoord of bekend over een gebogen scherm.

Nog even afwachten wat er uit deze keuze van Samsung komt, misschien loopt straks iedereen met een Edge scherm rond.

Bron: ETNews.com

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters