Samsung Edge scherm komt in Chinese smartphones

Vivo XPlay5
Render van de XPlay5

Het gebogen scherm van de Samsung Galaxy S7 Edge komt hoogstwaarschijnlijk in steeds meer Chinese smartphones. Samsung wil zijn marktwaarde vergroten en verkoopt het scherm daarom aan Chinese bedrijven.

Samsung Edge scherm

De Zuid-Koreaanse fabrikant wil zijn marktwaarde vergroten door het Samsung Edge scherm aan Chinese bedrijven te verkopen. Het Chinese Vivo zal waarschijnlijk het Edge scherm introduceren in zijn nieuwe toestel. Doordat Vivo deze stap zet, voorspellen een aantal bronnen dat ook fabrikanten als Huawei en Xiaomi met zo’n scherm zullen komen, zo meldt het Koreaanse ETNews. Er gaat een render rond op een Chinees social media platform genaamd Weibo met daarop een Vivo smartphone met een Edge scherm. De Chinese pers beweert dat het gaat om de XPlay5; een toestel dat op een Qualcomm Snapdragon 820-quadcoreprocessor loopt en een werkgeheugen van 6GB heeft. De Xplay5 heeft een 5,43-inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De XPlay5 komt 1 maart uit, maar zal waarschijnlijk niet in Nederland verkrijgbaar zijn.

Markt uitbreiden

Samsung is al een tijd bezig met het verbreden van de markt voor AMOLED schermen. Bij het eerste Edge toestel, de Galaxy Note 4 Edge in 2014, werd de Edge gezien als een exclusief onderdeel van Samsung. Al snel begon Samsung met het verkopen van de schermen, bijvoorbeeld de Blackberry Priv, met Dual Edge. Samsung wil zo zijn markt verbreden en de grootste worden in de smartphone markt, door in toestellen van meerdere fabrikanten een Samsung onderdeel te verwerken. Over toestellen met twee gebogen randen is er bij Huawei of Xiaomi niets te vinden, Xiaomi presenteerde vorige week de Mi 5 nog. de Mi 5 had gewoon een normaal plat scherm en over de aankomende P9 reeks toestellen van Huawei is ook nog niets gehoord of bekend over een gebogen scherm.

Nog even afwachten wat er uit deze keuze van Samsung komt, misschien loopt straks iedereen met een Edge scherm rond.

Bron: ETNews.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters