Samsung Edge scherm komt in Chinese smartphones

Vivo XPlay5
Render van de XPlay5

Het gebogen scherm van de Samsung Galaxy S7 Edge komt hoogstwaarschijnlijk in steeds meer Chinese smartphones. Samsung wil zijn marktwaarde vergroten en verkoopt het scherm daarom aan Chinese bedrijven.

Samsung Edge scherm

De Zuid-Koreaanse fabrikant wil zijn marktwaarde vergroten door het Samsung Edge scherm aan Chinese bedrijven te verkopen. Het Chinese Vivo zal waarschijnlijk het Edge scherm introduceren in zijn nieuwe toestel. Doordat Vivo deze stap zet, voorspellen een aantal bronnen dat ook fabrikanten als Huawei en Xiaomi met zo’n scherm zullen komen, zo meldt het Koreaanse ETNews. Er gaat een render rond op een Chinees social media platform genaamd Weibo met daarop een Vivo smartphone met een Edge scherm. De Chinese pers beweert dat het gaat om de XPlay5; een toestel dat op een Qualcomm Snapdragon 820-quadcoreprocessor loopt en een werkgeheugen van 6GB heeft. De Xplay5 heeft een 5,43-inch scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. De XPlay5 komt 1 maart uit, maar zal waarschijnlijk niet in Nederland verkrijgbaar zijn.

Markt uitbreiden

Samsung is al een tijd bezig met het verbreden van de markt voor AMOLED schermen. Bij het eerste Edge toestel, de Galaxy Note 4 Edge in 2014, werd de Edge gezien als een exclusief onderdeel van Samsung. Al snel begon Samsung met het verkopen van de schermen, bijvoorbeeld de Blackberry Priv, met Dual Edge. Samsung wil zo zijn markt verbreden en de grootste worden in de smartphone markt, door in toestellen van meerdere fabrikanten een Samsung onderdeel te verwerken. Over toestellen met twee gebogen randen is er bij Huawei of Xiaomi niets te vinden, Xiaomi presenteerde vorige week de Mi 5 nog. de Mi 5 had gewoon een normaal plat scherm en over de aankomende P9 reeks toestellen van Huawei is ook nog niets gehoord of bekend over een gebogen scherm.

Nog even afwachten wat er uit deze keuze van Samsung komt, misschien loopt straks iedereen met een Edge scherm rond.

Bron: ETNews.com

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters