Samsung Electronics schrijft tegenvallende winstcijfers

Samsung Electronics heeft in het tweede kwartaal de nettowinst met 52 procent zien groeien tot 1,35 miljard euro. Ondanks de winstgroei reageerden analisten teleurgesteld op de kwartaalcijfers.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf rapporteerde een omzet van 11,44 miljard euro, een stijging van 24 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, zo meldt Reuters. Financieel analisten hadden echter betere cijfers verwacht. Chu Woosik, hoofdverantwoordelijk voor de contacten met investeerders en aandeelhouders bij Samsung, zei in een toelichting dat het onwaarschijnlijk is dat het concern zich in het derde kwartaal volledig weet te herstellen. Dat zou worden veroorzaakt door een wereldwijd dalende vraag naar luxegoederen.

Samsung heeft vooral last van de lage prijzen voor dram- en nand-geheugenchips. Verbeteringen in deze markt zijn op korte termijn niet te verwachten; analisten denken dat de malaise wel eens tot in het tweede kwartaal van 2009 kan aanhouden. Niet alleen Samsung wordt getroffen; concurrent Hynix maakte bijvoorbeeld deze week bekend dat het zijn chipfabriek in de Verenigde Staten moet sluiten.

Naast de problemen op de markt voor geheugenchips speelt ook de prijzenslag onder lcd-fabrikanten het elektronicaconcern parten. Samsung is vooral met het Japanse Sony in een felle concurrentieslag verwikkeld, waardoor de marges op lcd-tv’s onder druk staan. De divisie voor mobiele telefonie heeft in het tweede kwartaal ook al verre van optimaal gepresteerd; het aantal verkochte mobieltjes daalde licht van 46,3 miljoen stuks in het eerste kwartaal naar 45,7 miljoen mobieltjes in het afgelopen kwartaal. De winstmarge van de mobieltjes-divisie daalde van 15 naar 13 procent.

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters