Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt

Emoji zijn een belangrijk onderdeel geworden van onze communicatie. Ze zijn allang niet meer ludieke extraatjes die je soms in je chats gebruikt. Ze geven je berichten een bepaalde emotie mee, een toon. Juist daarom is het belangrijk dat die emotie goed wordt overgebracht. Klinkt logisch, maar in de praktijk pakt dat helaas anders uit.

Emoji: zelfde boodschap, ander design

Het Unicode Consortium zorgt dat iedereen dezelfde emoji gebruikt. Zo kan een Android-gebruiker ook de emoji zien die een iOS-gebruiker verstuurt. Onlangs onthulde de instantie een lijst met alle nieuwe exemplaren die in 2018 naar jouw smartphone komen. Tof dat iedereen dezelfde emoji heeft, maar dat betekent niet dat ze er ook overal hetzelfde uitzien.

Fabrikanten zoals Samsung geven de kleurrijke afbeeldingen namelijk hun eigen design mee. Zowel Apple als Samsung hebben bijvoorbeeld een ‘rolling eyes’-emoji, maar op iOS ziet het er heel anders uit dan op je Samsung smartphone. De consensus was het afgelopen jaar zelfs duidelijk: de emoji van Samsung zijn belabberd. Dan hebben we het er niet per se over dat ze er lelijk uit zien, dat is een smaakdingetje. Ze brengen soms simpelweg de verkeerde boodschap over.

Even terug naar de eerder genoemde ‘rolling eyes’-emoji. Zo ziet de gelige makker eruit op verschillende platformen:

Rolling eyes emoji

Iedereen brengt dezelfde emotie over, ook al verschillen de designs. Behalve… Samsung. Gebruikers zijn zich van geen kwaad bewust als ze een vrolijke emoji denken te versturen, terwijl de ontvanger een vrij negatieve en onverschillig exemplaar ontvangen. Dat zorgt voor misverstanden, en is funest voor het hele doel van een overkoepelende set aan emoji.

Samsung Experience 9.0 in Android Oreo lost problemen op

Dat gold dus helaas voor nog veel meer exemplaren. Gelukkig komt daar verandering in met Samsung Experience 9.0. Dat is de nieuwe softwarelaag die de Koreaanse techgigant middels Android Oreo naar smartphones brengt, waaronder de Samsung Galaxy S8. De update brengt een geheel nieuw design voor alle emoji met zich mee. En ja hoor, eindelijk lijken ze meer op de emoji van praktisch iedereen. Eindelijk brengen ze de juiste boodschap over.

Rolling eyes emoji Samsung Experience 9.0 Android Oreo Rolling eyes emoji Samsung Experience 9.0 Android Oreo

Rolling eyes emoji Samsung Experience 9.0 Android Oreo

Er zijn nog steeds merkwaardige uitzonderingen, maar het aantal ongemakkelijke misverstanden zal nu in ieder geval flink worden teruggebracht. Check hier meer details, of bekijk de complete lijst met nieuwe emoji die later dit jaar naar elke smartphone gaan komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters