Samsung en Google kondigen de volgende Nexus-telefoon aan

Samsung en Google hebben vannacht samen tijdens een Unpacked-event de Galaxy Nexus aangekondigd. Dit toestel is de volgende Nexus-telefoon die samen met Android Ice Cream Sandwich op de markt zal komen.

Samsung Galaxy Nexus

Naast de aanwezigheid van de nieuwe Androidversie, Android 4.0, is ook het scherm van de Galaxy Nexus opvallend. Dit is namelijk een zogenaamd HD Super amoled-scherm. Dat betekent dat het scherm, dat een doorsnede van 4,65″ heeft, een resolutie van 720×1280 pixels heeft. En daarmee is het aantal pixels per inch ontzettend hoog.

Verder is de Galaxy Nexus uitgerust met een 5-megapixelcamera die filmpjes kan opnemen in 1080p HD-resolutie. Het toestel heeft een dualcoreprocessor die draait op 1,2GHz en is uitgerust met 1GB aan RAM-geheugen. Alle moderne communicatiemiddelen zijn aanwezig: Wi-Fi, Bluetooth, NFC, HSDPA en afhankelijk van de regio ook LTE. Het toestel is krap 9 millimeter dik.

De Galaxy Nexus heeft net als zijn voorganger de Nexus S een gebogen design, wat hem een speciale touch geeft, maar ook ergonomischer moet maken. Het toestel is uitgerust met een zogenaamde hyperskin-achterkant. Die is slipvrij volgens Samsung en moet erg goed aanvoelen. Tot slot lijkt Samsung erg trots te zijn op het design zonder knoppen aan de voorkant. Waar normaal knoppen zitten, zit nu een verborgen notificatieledje.

Opvallend is verder de naamgeving van de telefoon. De voorgaande Nexus-toestellen vielen allemaal in de Nexus-lijn met een toevoeging daarachter. Dit toestel valt binnen de Galaxy-lijn van Samsung, waarmee het toestel dichter bij Samsung komt te staan.

Het toestel zal in november beschikbaar zijn in Amerika, Europa en Azië. De telefoon zal vanaf december in Nederland verkrijgbaar zijn voor 649 euro.

Samsung Galaxy Nexus

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bartvuijk -

    ik snap alleen die 5mp camera niet. Zijn de megapixels op rantsoen in Korea? :S

    Ik dacht gelezen te hebben dat het toestel in december naar Europa komt. Om precies te zijn:

    De Samsung GALAXY Nexus is vanaf december verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van € 649,- incl. BTW. (persbericht Samsung)

  2. gwystyl2 -

    Al met al is dit dus een iets vergrote Galaxy SII met een hogere resolutie scherm en NFC. Ik hoop dat de hardware in het echt ook zo erg overeen komt dat ICS snel naar de SGS II geport kan worden 🙂

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters