Samsung en Google kondigen de volgende Nexus-telefoon aan

Samsung en Google hebben vannacht samen tijdens een Unpacked-event de Galaxy Nexus aangekondigd. Dit toestel is de volgende Nexus-telefoon die samen met Android Ice Cream Sandwich op de markt zal komen.

Samsung Galaxy Nexus

Naast de aanwezigheid van de nieuwe Androidversie, Android 4.0, is ook het scherm van de Galaxy Nexus opvallend. Dit is namelijk een zogenaamd HD Super amoled-scherm. Dat betekent dat het scherm, dat een doorsnede van 4,65″ heeft, een resolutie van 720×1280 pixels heeft. En daarmee is het aantal pixels per inch ontzettend hoog.

Verder is de Galaxy Nexus uitgerust met een 5-megapixelcamera die filmpjes kan opnemen in 1080p HD-resolutie. Het toestel heeft een dualcoreprocessor die draait op 1,2GHz en is uitgerust met 1GB aan RAM-geheugen. Alle moderne communicatiemiddelen zijn aanwezig: Wi-Fi, Bluetooth, NFC, HSDPA en afhankelijk van de regio ook LTE. Het toestel is krap 9 millimeter dik.

De Galaxy Nexus heeft net als zijn voorganger de Nexus S een gebogen design, wat hem een speciale touch geeft, maar ook ergonomischer moet maken. Het toestel is uitgerust met een zogenaamde hyperskin-achterkant. Die is slipvrij volgens Samsung en moet erg goed aanvoelen. Tot slot lijkt Samsung erg trots te zijn op het design zonder knoppen aan de voorkant. Waar normaal knoppen zitten, zit nu een verborgen notificatieledje.

Opvallend is verder de naamgeving van de telefoon. De voorgaande Nexus-toestellen vielen allemaal in de Nexus-lijn met een toevoeging daarachter. Dit toestel valt binnen de Galaxy-lijn van Samsung, waarmee het toestel dichter bij Samsung komt te staan.

Het toestel zal in november beschikbaar zijn in Amerika, Europa en Azië. De telefoon zal vanaf december in Nederland verkrijgbaar zijn voor 649 euro.

Samsung Galaxy Nexus

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters