Samsung en HTC gaan Windows Phone meer aanprijzen

Samsung en HTC gaan meer doen om Windows Phone aan te prijzen. De marketing voor Windows Phone is tot dusver nogal mager, zoals ook wij uit eigen ervaring weten. Maar met de hulp van de telefoonfabrikanten moet dat gaan veranderen.

Windows Phone 7

Misschien vinden de fabrikanten het na de lancering van Windows Phone 7.5 tijd worden om het nieuwe besturingssysteem eens goed in de etalage te zetten. Het zal Microsoft ongetwijfeld genoegen doen, want het marktaandeel dat al niet bijster hoog was, is in de weken voor de lancering van versie 7.5 tot een triest dieptepunt gedaald.

Microsoft meldt dat HTC en Samsung hun marketingbudgetten voor hun Windows Phone-telefoons flink hebben opgekrikt. Hoe die budgetten gebruikt gaan worden is nog niet duidelijk, maar dat deze steun er is, is voor de groei van het marktaandeel van Windows Phone zeer belangrijk.

De unieke interface van Windows Phone kan de smartphoneklanten wel bekoren, maar de adoptie in de markt gaat heel langzaam. Wat geen wonder is, want bijna overal moet je bij een telefoon een contract van twee jaar afsluiten; tussentijds overstappen naar een geheel zelf bekostigde telefoon is voor veel mensen geen optie.

De steun van de Aziatische telefoonfabrikanten voor Windows Phone geeft echter met hun stap aan dat zij het besturingssysteem zien zitten, en dat is wellicht nog belangrijker dan de dollars in de marketingbudgetten.

Bron: Neowin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Angelo -

  Positief Bart..:) ga zo door.. haha. Vind alleen dat MS een hele grote fout heeft gemaakt, en dat is dat alle merken weer het os op hun apparaten mogen gooien.(wel verplichte specs). Dit gaat hoogstwaarschijnlijk weer verschillende ervaringen opleveren. Het is een duidelijk en stabiel OS, met een veilige market net als apple, en dit had voor mij alleen op 1 of een paar exclusieve modellen moeten staan, zodat iedereen de zelfde ervaring had gehad. Eerst mochten de fabrikanten niets aan het OS toevoegen.. maar deze regel word steeds soepeler.

  1. bartvuijk -

   Als je het goedkope segment niet in staat stelt om Windows Phone te gebruiken, denk ik dat bijvoorbeeld Nokia weinig met het platform zou kunnen. Het is bedrijfsfilosofie dat het hele speelveld van low-end tot high-end wordt bestreken. Net als bij pc's eigenlijk 🙂 die filosofie heeft Nokia dus gemeen met Microsoft. Maar ook met Google.

   1. bartvuijk -

    Apple is eigenlijk de enige speler die ik ken, die het niet zo bekijkt en louter op het high-end mikt 😉

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters