‘Samsung gaat batterijen van LG gebruiken’

Samsung lijkt wat betreft zijn batterijen een wel heel opmerkelijke stap te gaan zetten. Volgens het Zuid-Koreaanse Chosun wil de fabrikant namelijk batterijen gaan gebruiken van bittere aartsrivaal LG.

Samsung en LGSamsung is voorlopig gestopt met het gebruiken van de batterijen van zijn eigen dochteronderneming. Dat hangt samen met het Samsung Galaxy Note 7-debacle. De batterijen in de eerste Note 7-toestellen waren ook door Samsung SDI gemaakt.

“Kans op samenwerking Samsung en LG 90 procent”

Een bron die bekend is met de zaak zegt dat de twee bedrijven nu “erg productieve gesprekken” hebben. Hij benadrukt wel dat er nog geen definitieve overeenkomst tussen Samsung en LG ligt, maar dat “de kans groot is dat LG Samsung in de tweede helft van 2017 van batterijen gaat voorzien.” Een andere bron schat die kans in op “90 procent”.

Samsung Galaxy Note 8 met batterij van LG?

Het ontwerpen, produceren en testen van smartphonebatterijen kost tenminste zes maanden. Daarmee zou het te kort dag zijn om de Samsung Galaxy S8 uit te rusten met een LG-batterij. Dit vlaggenschip wordt namelijk volgens de laatste geruchten in april 2017 aangekondigd. Daarmee lijkt de eerste Samsung-telefoon met een LG-batterij enigszins ironisch de Samsung Galaxy Note 8 te worden. De Samsung Galaxy Note 7 kwam in september 2016 uit.

Bron: Chosun via PhoneArena

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters