'Samsung en LG komen begin 2013 met Full HD-smartphones'

Volgens een Koreaanse krant zal zowel Samsung als LG begin 2013 een smartphone introduceren met een 1080p-beeldscherm. De nieuwe panelen zouden wel kampen met productieproblemen.

De krant MK Korea heeft van verschillende bronnen bij zowel Samsung als LG vernomen dat de twee fabrikanten momenteel druk bezig zijn om hun Full HD-smartphones af te maken. De twee toestellen moeten in de eerste helft van 2013 op de markt gaan komen zullen vermoedelijk eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona wereldkundig gemaakt worden.

Voor 2013 lijkt de eerste trend dan ook al gelijk zichtbaar te worden aangezien HTC al eerder wist af te trappen met een 1080p-smartphone. Ook Sony werkt momenteel aan een smartphone, genaamd de Odin, die over een dergelijke resolutie moet gaan beschikken. Samsung en LG zullen daarna snel volgen met hun eigen varianten en de kans is groot dat ook Huawei en andere Chinezen fabrikanten eveneens een vlaggenschepen zullen gaan uitrusten met een dergelijk scherm.

De benodigde schermen lijken wel last te hebben van productieproblemen, aldus de bron. De verschillende toeleveranciers kunnen niet aan de vraag voldoen en ook de kwaliteit van de schermen is nog niet optimaal. Met namen het aantal schermen dat uit een serie komt is nu nog te gering aangezien te veel schermen nog afgekeurd zouden worden. De verwachting is dat dit begin 2013 op orde zal zijn.

Veel mensen zijn het er ook nog niet over eens of je wel het verschil aan pixels zult zien op zo een klein scherm. In een artikel van Pocketnow wordt uitgelegd waarom mensen het amper zullen waarnemen en het kwaliteitsverschil met een 720p-scherm verwaarloosbaar is.

HTC J Butterfly 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Timboektoe -

    De blogs van pocketnow moet je niet al te serieus nemen. Ze generen zoveel mogelijk content om views te krijgen. Dus voor de reclames. Bedenk dat een print 600 dpi is.
    En bij elke generatie wordt de kleur en kijkhoek beter. Het is pas genoeg als de consument geen reden meer heeft om zijn smartphone elk jaar te vervangen.

Microsofr Surface Phone

Opvouwbare Microsoft Surface Phone duikt op: Galaxy S9-killer? lees verder

Video en specificaties Samsung Galaxy A8+ (2018) gelekt lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy S9

Je kunt de Samsung Galaxy S9 opladen met je… kleding? lees verder

Apple iPhone Xc iPhone X

Maak kennis met Apple iPhone Xc concept: goedkopere iPhone met bonte kleuren lees verder

LG signature Edition

LG Signature Edition onthuld: exclusieve smartphone met een twist lees verder

Nieuw onderzoek: 98% namaak-opladers iPhone gevaarlijk lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters