‘Samsung en Microsoft schikken in patentzaak en gaan samenwerken’

Samsung en Microsoft onderhandelen over het treffen van een schikking in een patentzaak. De twee techgiganten hebben baat bij een goede onderlinge verhouding. Een rechtszaak zou daar niet bij helpen.

Gaat Samsung ook een Galaxy Alpha op Windows Phone laten draaien als het tot een schikking komt met Microsoft?

Dit schrijft Korea Times. Samsung denkt aan Microsoft een goede partner te hebben op het gebied van clouds en smart homes, waar het nu ook aan werkt. Microsoft hoopt dat Samsung als grootste smartphonefabrikant ter wereld ook telefoons maakt die op Windows Phone draaien.

“Microsoft wil tot een schikking komen. Het is geen verrassing dat de twee technologische giganten weer op inhoudelijk niveau met elkaar discussiëren”, vertelt een bron tegen de krant. “Op die manier hopen de twee bedrijven een rechtszaak af te wenden.”

Volgens de bron gaat dat lukken. Microsoft en Samsung moeten het eens worden over de kosten van patentlicenties. “Toen Microsoft Nokia kocht wilde de Finse fabrikant niet 1, 2, 3 haar patenten aan Microsoft beschikbaar stellen”, aldus Lee Chang-hoon, als advocaat gespecialiseerd in patentzaken. “Omdat Microsoft niet beslag wist te leggen op Nokia-patenten is het heel lastig voor het bedrijf om smartphones te maken zonder gebruik te maken van Samsung-patenten.”

Ondertussen wil Samsung minder geld betalen voor Microsoft-patenten omdat de verkoopcijfers van de Koreaanse firma lager liggen. Een dealtje moet er wel inzitten omdat Samsung en Microsoft in zekere zin dus tot elkaar veroordeeld zijn. “Het ligt voor de hand dat Samsung Microsoft vraagt contracten te herzien. Microsoft is er klaar voor dit verzoek in te willigen.”

Het zou een eerste stap zijn in een nauwere samenwerking tussen Microsoft en Samsung, aldus de bron van Korea Times. “Samsung beloofde eerder al om met Microsoft het Windows Phone-besturingssysteem te promoten. Als de twee bedrijven tot een schikking komen kan Samsung zo maar weer meer interesse tonen in het maken van Windows Phone-apparaten.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters