Samsung en Nokia nog altijd eenzaam aan top

Samsung en Nokia staan nog altijd eenzaam aan top op de wereldwijde markt voor mobiele telefoons. Hoewel Nokia het de laatste tijd zwaar heeft, doet het bedrijf nog altijd volop mee, zij het inmiddels als nummer twee.

Een en ander blijkt uit verkoopcijfers per fabrikant van onderzoeksbureau Gartner, die door de Russische telecomblogger Eldar Murtazin van Mobile Review in een tweet wereldkundig zijn gemaakt.

In die cijfers worden de verkoopresultaten per fabrikant van het eerste kwartaal van 2012 vergeleken met die van hetzelfde kwartaal in 2011. Te zien valt dat Nokia een flinke terugval heeft doorgemaakt. Begin 2011 verkocht de Finse telefoonmaker nog dik 107 miljoen mobieltjes. Goed voor het marktleiderschap. Inmiddels is dat teruggezakt naar dik 83 miljoen mobieltjes.

Samsung is inmiddels de nieuwe nummer een in de wereld. Met 86 miljoen verkochte telefoons zit de Koreaan net boven Nokia qua marktaandeel.

Opvallend is voorts dat de overige fabrikanten hier heel ver achteraan komen. Op plek drie staat Apple, die met zijn iPhone een wereldwijd marktaandeel van net geen acht procent haalt. Na Apple komt het in Europa relatief onbekende ZTE met 4,2 procent. Net als Huawei maakt ZTE een flinke groei door. LG gaat juist flink onderuit, maar blijft op de vijfde plek.

De in Nederland veel bekendere fabrikant HTC heeft een terugval doorgemaakt. Er werden in Q1 van 2011 nog 9,3 miljoen telefoons verkocht. In Q1 2012 waren dat er 7,7 miljoen. Het marktaandeel daalde daarmee van 2,2 naar 1,8 procent.

Samsung en Nokia nog altijd eenzaam aan top atcedylcmaawoce 

Bron: Tweet Murtazin

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters