Samsung en Nokia verlengen patenten-overeenkomst met vijf jaar

Fabrikanten Samsung en Nokia hebben hun overeenkomt met betrekking tot elkaars patenten met vijf jaar geprolongeerd. Het is niet duidelijk hoeveel geld er betaald voor de overeenkomst. De twee fabrikanten hadden eerder al een afspraak over het gebruik van de patenten, deze zou aan het eind van dit jaar komen te vervallen.

Nokia heeft een portfolio aan patenten waar een paar essentiële patenten onder vallen waar bijna elke smartphone-fabrikant gebruik van maakt. De Finse fabrikant heeft eerder dit jaar nog laten weten dat zij 653 miljoen dollar aan patenten-licenties verwacht te verdienen in 2013. De Finse fabrikant heeft met 50 verschillende bedrijven overeenkomsten gesloten over haar patenten.

Onlangs werd nog bekend dat Nokia concurrent HTC in Nederland voor de rechter zal slepen. De Finse fabrikant heeft een rechtszaak ingediend bij het gerechtshof van Den Haag over een aantal patenten waaronder de patenten die betrekking hebben op de SMS-interface het Simkaart-slot. Deze rechtszaak zal in het voorjaar van 2014 voor de rechter verschijnen, experts achten de kans groot dat de rechter Nokia in het gelijk zal stellen.

Daarnaast werd er onlangs nog een massa-rechtszaak aangespannen door een consortium van bedrijven waar onder andere Apple en Sony onder vallen. Het zogeheten ‘Rockstar’-consortium is de eigenaar van een grote portfolio patenten dat zij inzet om vrijwel elke fabrikant van Android-telefoons aan te klagen. Wanneer deze rechtszaak voor zal komen is nog niet bekend.

Bron: Nokia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters