Samsung en Nokia verlengen patenten-overeenkomst met vijf jaar

Fabrikanten Samsung en Nokia hebben hun overeenkomt met betrekking tot elkaars patenten met vijf jaar geprolongeerd. Het is niet duidelijk hoeveel geld er betaald voor de overeenkomst. De twee fabrikanten hadden eerder al een afspraak over het gebruik van de patenten, deze zou aan het eind van dit jaar komen te vervallen.

Nokia heeft een portfolio aan patenten waar een paar essentiële patenten onder vallen waar bijna elke smartphone-fabrikant gebruik van maakt. De Finse fabrikant heeft eerder dit jaar nog laten weten dat zij 653 miljoen dollar aan patenten-licenties verwacht te verdienen in 2013. De Finse fabrikant heeft met 50 verschillende bedrijven overeenkomsten gesloten over haar patenten.

Onlangs werd nog bekend dat Nokia concurrent HTC in Nederland voor de rechter zal slepen. De Finse fabrikant heeft een rechtszaak ingediend bij het gerechtshof van Den Haag over een aantal patenten waaronder de patenten die betrekking hebben op de SMS-interface het Simkaart-slot. Deze rechtszaak zal in het voorjaar van 2014 voor de rechter verschijnen, experts achten de kans groot dat de rechter Nokia in het gelijk zal stellen.

Daarnaast werd er onlangs nog een massa-rechtszaak aangespannen door een consortium van bedrijven waar onder andere Apple en Sony onder vallen. Het zogeheten ‘Rockstar’-consortium is de eigenaar van een grote portfolio patenten dat zij inzet om vrijwel elke fabrikant van Android-telefoons aan te klagen. Wanneer deze rechtszaak voor zal komen is nog niet bekend.

Bron: Nokia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters