Samsung en Nokia verlengen patenten-overeenkomst met vijf jaar

Fabrikanten Samsung en Nokia hebben hun overeenkomt met betrekking tot elkaars patenten met vijf jaar geprolongeerd. Het is niet duidelijk hoeveel geld er betaald voor de overeenkomst. De twee fabrikanten hadden eerder al een afspraak over het gebruik van de patenten, deze zou aan het eind van dit jaar komen te vervallen.

Nokia heeft een portfolio aan patenten waar een paar essentiële patenten onder vallen waar bijna elke smartphone-fabrikant gebruik van maakt. De Finse fabrikant heeft eerder dit jaar nog laten weten dat zij 653 miljoen dollar aan patenten-licenties verwacht te verdienen in 2013. De Finse fabrikant heeft met 50 verschillende bedrijven overeenkomsten gesloten over haar patenten.

Onlangs werd nog bekend dat Nokia concurrent HTC in Nederland voor de rechter zal slepen. De Finse fabrikant heeft een rechtszaak ingediend bij het gerechtshof van Den Haag over een aantal patenten waaronder de patenten die betrekking hebben op de SMS-interface het Simkaart-slot. Deze rechtszaak zal in het voorjaar van 2014 voor de rechter verschijnen, experts achten de kans groot dat de rechter Nokia in het gelijk zal stellen.

Daarnaast werd er onlangs nog een massa-rechtszaak aangespannen door een consortium van bedrijven waar onder andere Apple en Sony onder vallen. Het zogeheten ‘Rockstar’-consortium is de eigenaar van een grote portfolio patenten dat zij inzet om vrijwel elke fabrikant van Android-telefoons aan te klagen. Wanneer deze rechtszaak voor zal komen is nog niet bekend.

Bron: Nokia

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters