'Samsung en PayPal ontwikkelen concurrent voor Apple Pay'

Samsung en PayPal zouden samen een alternatief ontwikkelen voor Apple Pay, het via NFC werkende betaalprogramma voor de iPhone 6 en 6 Plus.

Alleen Apple Pay heeft toegang tot de NFC-chip van de iPhone 6

Apple maakte tijdens de onthulling van de nieuwe iPhone 6 en 6 Plus ook een betaalsysteem bekend: Apple Pay. Een rijtje grote banken en creditcardmaatschappijen werd er meteen bij genoemd als partners die deze betaalmogelijkheid gaan uitrollen. Via de NFC-chip in de nieuwe iPhones is het mogelijk om met een tikje van het toestel tegen een betaalautomaat een betaling te verrichten. Pasjes zijn niet meer nodig, de telefoon is zelf een creditcard geworden.

Het viel meteen al op dat PayPal, een dochteronderneming van veilingsite Ebay, niet in het rijtje banken stond dat Apple presenteerde. En nu blijkt waarom; PayPal is blijkbaar samen met Samsung bezig om een alternatief NFC-betalingssysteem op te zetten. Dat valt althans te lezen bij Business Korea. Het zakenblad zegt dit achter de schermen te hebben vernomen van een hoge functionaris van Samsung. Bij het NFC-betaalsysteem dat samen met PayPal ontwikkeld wordt, zou het ook mogelijk zijn om met een smartwatch te betalen, meldt de uitgave. Een vingerafdruk volstaat als wachtwoord of pincode voor een betaling.

Curieus genoeg is Paypal in Zuid-Korea zelf niet eens beschikbaar, maar dat weerhoudt Samsung en Paypal er blijkbaar niet van om het mondiale betaalsysteem uit te rollen. De twee partners zouden dit tijdens het Mobile World Congress begin volgend jaar bekend willen maken.

Bron: Techradar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Bart Ceuleers -

  Zo kennen we Samsung nu eenmaal, kopiëren en anders dwars liggen. Ze staan er voor bekent, al zeggen ze van Apple dat ze alles kopiëren maar vergeten er wel bij te zeggen dat al wat op een Apple toestel alles mooi is uitgewerkt en dat kan men van Samsung niet zeggen, van de meegeleverde bloatware is er 75% onbruikbaar.

  1. Quasimodo -

   Man man, wat ga jij af. Via NFC kon je vorig jaar al betalen met een Android toestel. Maar Apple weigerde NFC te gaan gebruiken en daarom denk jij nu dat dat zo nieuw is.

   Het enige wat nu aangekondigd wordt is dat Samsung een overeenkomst aangegaan is met PayPal. Maar zoals we dat van alle schuimbekkende Apple fanboys wel kennen denken ze om een of andere reden dat Apple alles bedenkt.
   Mijn god….

   1. Marcel Veenink -

    Ik ben het eens met Shogun. Apple kopieert Android en Samsung de laatste tijd bij het leven. Nu ineens een phablet, nu ineens nfc, nu ineens notifications, nu ineens widgets (maar niet op het scherm wat ik een blunder vind). Ik kan zo nog wel even doorgaan maar de vraag is of dat door de kartonnen plaat voor de kop van iSheep door wil dringen.

   2. Quasimodo -

    Een beruchte quote van Jobs
    'Good artists copy; great artists steal'
    Says it all….

    In het verlengde voegde hij er nog aan toe:
    “We have always been shameless about stealing great ideas”

    Voor de liefhebber: http://youtu.be/CW0DUg63lqU

    Ik ben er zeker niet tegen, mensen horen van elkaar te leren. Jobs had er ballen genoeg voor om het toe te geven, waarom de iSheep dan niet? Religie doet rare dingen met mensen.

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters