Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus)

Met Android Oreo krijgen Samsung Galaxy S8 toestellen ook de nieuwe Samsung Experience 9.0 ervaring op hun toestel. Zoals we weten komt Oreo met verschillende nieuwe features, maar ook Samsung Experience heeft wat nieuws toe te voegen. Dit zijn de vijf grootste veranderingen die zijn gespot bij de nieuwe Samsung Experience 9.0 Bèta.

Toetsenbord met meer features

Veel mensen zijn niet helemaal tevreden met de functionaliteit van het standaard toetsenbord en downloaden er vaak één met meer features, zoals Gboard. Met Samsung Experience 9.0 is dat bijna niet meer nodig. Je krijgt onder andere verschillende opties voor het uiterlijk van het keyboard, zodat je een keyboard kunt kiezen dat voor jou het prettigst is om naar te kijken. Daarnaast zijn er aan de bovenkant snelkoppelingen verschenen naar populaire settings en wordt je snel verwezen naar daar waar je gif bestanden in elkaar kunt zetten.

Samsung Experience 9.0 toetsenbord

Recente apps anders bekijken

Als je meerdere dingen tegelijkertijd open hebt staan, worden deze gerangschikt als een soort kaarten waar je doorheen kunt scrollen.  Met Experience 9.0 Bèta krijg je hier wat meer macht over en kun je er ook voor kiezen om de geopende applicaties weer te geven als een overzichtelijke lijst. Het is maar net wat je makkelijker vindt.

Nieuwe lichtjes om de randen

Met de Edge Lighting feature, kunnen de Galaxy S8 en S8 Plus via gekleurde lichtjes bij de randen van de toestellen je laten weten dat er bepaalde nieuwe notificaties zijn. Deze feature wordt met Experience 9.0 een stukje uitgebreider. Zo wordt het mogelijk om voor het zogenaamde glitter effect te gaan, waarbij willekeurige reeksen van kleuren bij de randen zichtbaar zijn. Ook is het mogelijk om te ervoor te kiezen dat verschillende kleuren elkaar opvolgen in een soort multi-color effect.

Samsung Experience Edge Ligthing

Kleurrijke folders

Met de Android Oreo en Experience 9.0 Bèta krijg je meer kleurenopties voor de achtergrond van folders. Met een nieuw kleurenwiel kun je kiezen uit praktisch elke kleur die je maar kunt aanwijzen op het wiel en zo je folders eindelijk het kleurtje geven dat je altijd al wilde.

Klok op vergrendelscherm naar hartelust aanpassen

Op het vergrendelscherm van de Galaxy S8 toestellen worden gebruikers op de hoogte gehouden van de tijd met een speciale widget. Met de komst van Samsung Experience 9.0 kun je instellen dat de klok-widget ook het aantal seconden weergeeft, in plaats van alleen de uren en minuten. Daarnaast is er een adaptieve kleur feature, waarbij de kleur van de klok wordt aangepast aan je achtergrond.

Via: XDA-Developers

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters