Onthulde chipset Samsung Galaxy S9 gaat iPhone X achterna

Zoals we weten zullen sommige Samsung Galaxy S9 toestellen uitgerust worden met de Snapdragon 845 chipset van Qualcomm, maar hier in Nederland krijgen we Samsung’s eigen Exynos 9810 processor. Onlangs liet Samsung eindelijk wat meer weten over zijn nieuwe chipset en het belooft wat te worden. De chipset maakt het onder andere mogelijk om geavanceerde features, zoals Apple’s Face ID, ook op de Galaxy S9 toestellen te implementeren.

3D hybride gezichtsdetectie

In de presentatie over de Exynos 9810, laat Samsung weten welke features er mogelijk zullen zijn met de processor. Zo zou de Exynos 9810 het mogelijk maken om accuraat mensen of items te herkennen op foto’s, om bijvoorbeeld snel zoekopdrachten uit te voeren of foto’s te categoriseren. Daarnaast zou het ook mogelijk zijn om door middel van de hardware en software 3D hybride gezichtsdetectie toe te passen. Dit zou realistische filters mogelijk maken, die perfect over je gezicht passen en ook de beveiliging van toestellen vergroten. In principe vertelt Samsung hiermee in andere woorden dat een TrueDepth camera met Face ID mogelijk zijn en zelfs dat dingen zoals animoji’s geprogrammeerd zouden kunnen worden.

Gezichtsherkenning

Face ID al klaar voor Galaxy S9?

Het is wel de vraag of we dit al bij de Galaxy S9 en Galaxy S9+ zullen zien. Mogelijk zal het systeem nog niet klaar zijn voor deze toestellen, maar de Galaxy Note 9 zou er misschien wel van kunnen profiteren. Dat bepaalde dingen mogelijk zijn, betekent niet per se dat ze meteen ook uitgevoerd worden. Daarnaast moeten de features van alle toestellen van hetzelfde model natuurlijk ook dezelfde dingen kunnen. Er moet dus ook gekeken worden naar wat de Snapdragon 845 allemaal kan, zodat er geen verschil bestaat tussen een Galaxy S9 met een Snapdragon of met een Exynos chipset. Maar doorgaans zit het met Qualcomm’s Snapdragons wel goed.

Exynos 9810: efficiënter en sneller

Verder wordt de nieuwe Exynos gebouwd op Samsungs tweede generatie 10nm FinFET process, wat ervoor zou moeten zorgen dat de chip een stuk efficiënter is dan zijn voorganger. Volgens Samsung zou in ieder geval de performance van de S9 toestellen behoorlijk vooruit zijn gegaan, vergeleken met de Galaxy S8 smartphones. Single-core prestaties zouden verdubbeld worden en multi-core prestaties zouden 40 procent beter zijn. Daarnaast zouden LTE snelheden van 1,2Gbps mogelijk zijn, wat in ieder geval ook aansluit op de prestaties van Qualcomm’s nieuwe X20 LTE modem.

Samsung Exynos 9810 chipset

Aparte unit voor gevoelige informatie

Om de veiligheid te vergroten is de processor uitgerust met een speciale aparte unit om gevoelige informatie te verwerken en op te slaan, zoals gezichtsscans, en vingerafdrukinformatie. Ook er een speciaal gedeelte dat zich bezighoudt met het verwerken van beelden. Daarnaast kunnen we aan de slag met en nieuw multi-format (MFC) codec voor beelden, wat sneller en efficiënter zou moeten werken. Met het MFC format worden ook beelden met 1,07 miljard kleuren mogelijk, wat voor duizelingwekkende visuals zou moeten zorgen.

Uiteraard zullen we moeten zien  hoe dit zich allemaal vertaalt naar een echt werkend toestel. Gelukkig hoeven we nog maar iets meer dan een maand te wachten. Dan worden de Galaxy S9 en S9+ al onthuld tijdens MWC 2018.

Via: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Snoeker -

  @Peter van Dam: meen je nou serieus dat je een lans gaat breken voor een besturingssysteem dat in elkaar gestoken werd door het meest privacy-onvriendelijke bedrijf ter wereld na Microsoft? Een systeem dat op zoveel telefoons tegelijk moet draaien dat maar een half procent van de mensen naar Oreo (Kit Kat, Nougat, Oreo? Mijn god, is dit een kinderOS?) geüpdatet heeft? Een systeem waarbij de meeste mensen gewoon een nieuwe telefoon moeten kopen om de laatste versie te kunnen draaien en waar zoveel troep-apps voor zijn dat je nauwelijks over veiligheid kan spreken. Bedoel je dat OS?
  Als je het dan over hardware hebt? Heb je het dan over Samsung? Je bedoelt die van die ontploffende telefoons? Ja, die dingen met die onhandige kromme schermen? Die waar standaard een powerbank aan hangt? Bedoel je die?
  Zijn dat die dingen die je gezicht scannen en waar dat dan zo lang duurt, dat je ondertussen een kop koffie kan zetten, tenzij je een bril opzet, want dan herkent die je niet meer?
  Goh, wie zou dat niet willen hebben? 😉

 2. Mondo -

  Tjonge zeg. Android fanboys. Ik word er altijd zo moe van, zeker als ze als ze om de twee jaar een nieuwe telefoon kopen (terwijl ik makkelijk vijf jaar met een iPhone doe) maar dan komen zeggen dat hun piemeltje groter is dan de mijne. Dat ze ondertussen evengeel geld hebben uitgegeven als een iPhone X, zijn ze ondertussen even vergeten.

 3. Riessieman -

  Zo jammer deze opmerking, jullie maar eens meer in de ontwikkelingen van andere bedrijven gaan kijken.

  Deze andere bedrijven onder andere, Samsung en Huawei zijn veel verder dan Apple.
  Die kopieert de laatste jaren alles wat los en vast zit , en dan komen site zoals WANT die zegt dat Apple alles uitvind en de rest het kopieert.

 4. peter van dam -

  Apple’s FACE ID? Huh?

  Samsung had al Face Unlock tot dat Apple het kopieerde met Face ID. Nu Samsung de techniek van de eerste versie verbetert maken ze OPEENS een kopie van Face ID?

  Daarbij is de techniek die Samsung gebruikt veel gevanceerder met AI en oneindig meer future proof dan wat Apple doet met …tig sensoren. Totaal niet future proof.

  Apple kopieert al meer dan 7 jaar alles wat los en vast zit, loopt in alles 2-3 jaar achter maar iedere keer als ze iets hebben gejat en aangepast volgt de concurrentie volgens de nitwits van sites als deze.

  Zijn jullie gewon een stel simplisten of betaalt Apple jullie voor deze amateuristische bullshit?

  1. Dirk Dewit -

   Face ID is, net als touchscreens, gps en kleine camera’s niet uitgevonden door één of ander bedrijf, maar door verschillende staatsgesponsorde universiteiten doorheen de VS.
   Samsung heeft het enkel eerder dan Apple geïmplementeerd, maar zoals iedereen met een Samsung ondertussen gemerkt heeft, is het een erg trage functie die meestal onbruikbaar is (te weinig licht, muts, zonnebril of baard en het werkt gewoon niet). Apple komt zoals gewoonlijk later, maar ze zorgen ervoor dat het wél werkt.
   Apple is nog nooit de eerste geweest. MP3-spelers bestonden al, maar waren gewoon crap, Smartphones bestonden al, maar de toetsenborden verknalden de gebruikerservaring, tablets waren er ook al, ja zelfs draadloze oortjes waren er al. Het gaat er dus niet over wie eerst was of wie er kopieert, maar over de fabrikant die het product uitbrengt dat het beste de nieuwe technieken implementeert. Daarin is Apple nog steeds heer en meester.

   1. Marjolein -

    Hahahahhaha… Samsung gaat Apple achterna? Laten we hopen van niet.

    Apple gaat al jaaaaaaaaaaaaaren Samsung achterna

   2. Peeeeeeeeeeter -

    Heer en meester? Met wat is Apple heer en meester?? VEEEL te veel geld vragen voor producten van een middelmatige kwaliteit?

    Een face scanner met ..tig sensoren? Samsung doet het met 1 camera die 3D kan scannen en met kunstmatige intelligente je gezicht steeds beter leert herkennen.

    Dat wat Apple heeft gemaakt is nu al weer oud, zoals alles wat Apple maakt. Daarom lopen ze ook jaren in alles achter op de concurrentie en met name Samsung.

   3. Pipo -

    De iphones zijn nog nooit tot beste smartphone van het jaar benoemd. Middelmaat De tandenborstel earbuds van Apple zijn ook middelmatig van kwaliteit volgens veel tests.

    Wat is er dan volgens jou zo goed aan Apple producten? Je betaalt 60% teveel als je kijkt wat de concurrenten bieden en tegen veel latere prijzen. Na 2 jaar schroeven ze de snelheid terug van je smartphone zodat ie na 4 jaar niet meer te gebruiken is.

    IOS is zo lek als een mandje en is een ketting van ellende en bugs.

    Waar haal jij je info vandaan? Apple krant uit Cuppertino?

   1. Pipo -

    Ik kan met de beste wil van de wereld niet begrijpen dat mensen iphones kopen. En dat meen ik oprecht.

    Het is een bizar verschijnsel. Alsof je een kale VW Golf koopt voor eur 50.000,- terwijl je voor dat geld ook een full-optie Mercedes E-klasse kunt krijgen.

   2. Dirk Dewit -

    Leg me dan eens uit waarom ik van iOS naar Android zou moeten overstappen? Wat kan ik dan ineens, wat ik nu nog niet zou kunnen?

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters