Onthulde chipset Samsung Galaxy S9 gaat iPhone X achterna

Zoals we weten zullen sommige Samsung Galaxy S9 toestellen uitgerust worden met de Snapdragon 845 chipset van Qualcomm, maar hier in Nederland krijgen we Samsung’s eigen Exynos 9810 processor. Onlangs liet Samsung eindelijk wat meer weten over zijn nieuwe chipset en het belooft wat te worden. De chipset maakt het onder andere mogelijk om geavanceerde features, zoals Apple’s Face ID, ook op de Galaxy S9 toestellen te implementeren.

3D hybride gezichtsdetectie

In de presentatie over de Exynos 9810, laat Samsung weten welke features er mogelijk zullen zijn met de processor. Zo zou de Exynos 9810 het mogelijk maken om accuraat mensen of items te herkennen op foto’s, om bijvoorbeeld snel zoekopdrachten uit te voeren of foto’s te categoriseren. Daarnaast zou het ook mogelijk zijn om door middel van de hardware en software 3D hybride gezichtsdetectie toe te passen. Dit zou realistische filters mogelijk maken, die perfect over je gezicht passen en ook de beveiliging van toestellen vergroten. In principe vertelt Samsung hiermee in andere woorden dat een TrueDepth camera met Face ID mogelijk zijn en zelfs dat dingen zoals animoji’s geprogrammeerd zouden kunnen worden.

Gezichtsherkenning

Face ID al klaar voor Galaxy S9?

Het is wel de vraag of we dit al bij de Galaxy S9 en Galaxy S9+ zullen zien. Mogelijk zal het systeem nog niet klaar zijn voor deze toestellen, maar de Galaxy Note 9 zou er misschien wel van kunnen profiteren. Dat bepaalde dingen mogelijk zijn, betekent niet per se dat ze meteen ook uitgevoerd worden. Daarnaast moeten de features van alle toestellen van hetzelfde model natuurlijk ook dezelfde dingen kunnen. Er moet dus ook gekeken worden naar wat de Snapdragon 845 allemaal kan, zodat er geen verschil bestaat tussen een Galaxy S9 met een Snapdragon of met een Exynos chipset. Maar doorgaans zit het met Qualcomm’s Snapdragons wel goed.

Exynos 9810: efficiënter en sneller

Verder wordt de nieuwe Exynos gebouwd op Samsungs tweede generatie 10nm FinFET process, wat ervoor zou moeten zorgen dat de chip een stuk efficiënter is dan zijn voorganger. Volgens Samsung zou in ieder geval de performance van de S9 toestellen behoorlijk vooruit zijn gegaan, vergeleken met de Galaxy S8 smartphones. Single-core prestaties zouden verdubbeld worden en multi-core prestaties zouden 40 procent beter zijn. Daarnaast zouden LTE snelheden van 1,2Gbps mogelijk zijn, wat in ieder geval ook aansluit op de prestaties van Qualcomm’s nieuwe X20 LTE modem.

Samsung Exynos 9810 chipset

Aparte unit voor gevoelige informatie

Om de veiligheid te vergroten is de processor uitgerust met een speciale aparte unit om gevoelige informatie te verwerken en op te slaan, zoals gezichtsscans, en vingerafdrukinformatie. Ook er een speciaal gedeelte dat zich bezighoudt met het verwerken van beelden. Daarnaast kunnen we aan de slag met en nieuw multi-format (MFC) codec voor beelden, wat sneller en efficiënter zou moeten werken. Met het MFC format worden ook beelden met 1,07 miljard kleuren mogelijk, wat voor duizelingwekkende visuals zou moeten zorgen.

Uiteraard zullen we moeten zien  hoe dit zich allemaal vertaalt naar een echt werkend toestel. Gelukkig hoeven we nog maar iets meer dan een maand te wachten. Dan worden de Galaxy S9 en S9+ al onthuld tijdens MWC 2018.

Via: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters