Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden

Zoals we weten komen Samsung vlaggenschepen vaak met twee verschillende chipsets. In de VS krijgen de smartphones vaak een Snapdragon processor, terwijl Samsung in Europa de eigen Exynos serie chipsets gebruikt. Dit resulteert in kleine prestatieverschillen tussen de toestellen, terwijl je van hetzelfde model zou mogen verwachten dat het in alle landen ook hetzelfde is. Het lijkt erop dat deze verschillen volgend jaar verleden tijd zullen zijn en dat Snapdragons en Exynos chipsets gelijkwaardige LTE prestaties zullen gaan leveren.

Qualcomm LTE patenten oorzaak verschillende chipsets

De reden dat er in Europa geen Snapdragon chipset wordt gebruikt, heeft te maken met LTE patenten van Qualcomm in Amerika. LTE staat voor Long Term Evolution en is een high performance standaard voor draadloze communicatie tussen mobiele toestellen en data terminals. De praktijk leert dat de toestellen met een Qualcomm chipset het wat betreft LTE snelheden net iets beter doen.

Samsung toestellen krijgen Exynos chip met snellere modem

Wordt verschil nog groter bij Galaxy S9?

In eerste instantie leek het erop dat dit verschil tussen de Amerikaanse en Europese toestellen ook bij de Galaxy S9 zou voortzetten en zelfs nog groter zou worden. Qualcomm heeft namelijk al zijn nextgen X20 LTE modem aangekondigd met snelheden tot wel 1.2 GB per seconde. Deze zou mogelijkerwijs gekoppeld worden aan de volgende Snapdragon 845 chipset. De vraag was of Samsung de volgende Exynos chips dusdanig kon maken dat het verschil met Qualcomm niet uit de hand zou lopen.

Qualcomm X20 LTE modem

Samsung komt met Exynos antwoord

Dit lijkt Samsung inderdaad te kunnen. Het bedrijf heeft onlangs een eigen premium modem aangekondigd, welke dezelfde Qualcomm snelheden zou moeten evenaren. Het zou niet meer dan logisch zijn dat deze gebruikt zal worden voor de volgende Exynos chipset, wat goed nieuws is voor Galaxy fans in Nederland. LTE snelheden zouden met de nieuwe chip even snel moeten zijn als bij de Amerikaanse toestellen. Volgend jaar zouden er met de Galaxy S9 dus eindelijk gelijkwaardige toestellen over de hele wereld geleverd moeten worden.

Samsung Galaxy S9 Plus

 

Providers kunnen alsnog roet in het eten gooien

Wat we niet moeten vergeten is dat er nog meer speelt met betrekking tot LTE snelheden. Ook al heeft een toestel de mogelijkheid een bepaalde snelheidsoverdracht aan te kunnen, ligt het nog steeds aan mobiele providers om deze snelheden ook te realiseren.

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters