Samsung gaat achter de toeleveranciers van Apple aan

De mobiele divisie van Samsung doet het momenteel zo goed dat het bedrijf te weinig onderdelen in kan slaan om aan de vraag te voldoen. Het bedrijf is dan ook druk bezig om ondermeer de toeleveranciers van Apple aan zich te binden.

De strijd tussen Apple en Samsung laait volgens Reuters opnieuw op in een hoek die Apple veel pijn kan doen. Volgens Reuters, die gesproken heeft met toeleveranciers van Apple, probeert Samsung momenteel met man en macht nieuwe toeleveranciers aan zich te binden voor extra onderdelen. Toeleveranciers van Apple zijn inmiddels ook veelvuldig benaderd met de vraag of ze ook onderdelen voor Samsung-telefoons en tablets kunnen opleveren. Samsung kan inmiddels niet meer aan haar eigen vraag voldoen voor processors, schermen en andere onderdelen, aldus de bron.

Samsung’s grootste concurrentievoordeel tegenover veel andere fabrikanten is dat het veel onderdelen zelf weet te fabriceren voor haar apparaten. Zo bestaat de Galaxy S4-smartphone voor 63 procent uit Samsung-onderdelen. Ondermeer het scherm, het flashgeheugen, de ram en nog een tal van andere chips weet Samsung zelf te vervaardigen in één van haar fabrieken. Apple daarentegen moet elk onderdeel extern opkopen en dat maakt het erg afhankelijk van derde partijen. Echter is de vraag voor Samsung-smartphones momenteel dermate groot dat de fabrikant nu ook meer externe toeleveranciers nodig heeft.

Analisten menen dan ook dat de volgende strijd niet alleen op patenten zal gaan plaatsvinden, maar juist ook op toeleveranciers omdat er grote schaarste is voor onderdelen. Apple probeert middels investeringen en lange termijn garanties haar voorraad van onderdelen zeker te stellen. Ook Samsung hanteert deze tactiek door bijvoorbeeld te investeren in Sharp en zo levering van schermen af te dwingen. Samsung maakt voor haar nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S4, momenteel veelvuldig gebruik van Qualcomm-processor omdat het haar eigen Octa-core niet snel genoeg kon produceren. Apple is ook een afnemen bij Qualcomm, net als Sony, HTC, Nokia en andere fabrikanten. Desondanks lijkt het erop dat Apple en Samsung voorrang krijgen bij veel toeleveranciers, getuigen de vertraging van de HTC One-smartphone.

Samsung Galaxy S4 review hand 
Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters