Samsung gaat achter de toeleveranciers van Apple aan

De mobiele divisie van Samsung doet het momenteel zo goed dat het bedrijf te weinig onderdelen in kan slaan om aan de vraag te voldoen. Het bedrijf is dan ook druk bezig om ondermeer de toeleveranciers van Apple aan zich te binden.

De strijd tussen Apple en Samsung laait volgens Reuters opnieuw op in een hoek die Apple veel pijn kan doen. Volgens Reuters, die gesproken heeft met toeleveranciers van Apple, probeert Samsung momenteel met man en macht nieuwe toeleveranciers aan zich te binden voor extra onderdelen. Toeleveranciers van Apple zijn inmiddels ook veelvuldig benaderd met de vraag of ze ook onderdelen voor Samsung-telefoons en tablets kunnen opleveren. Samsung kan inmiddels niet meer aan haar eigen vraag voldoen voor processors, schermen en andere onderdelen, aldus de bron.

Samsung’s grootste concurrentievoordeel tegenover veel andere fabrikanten is dat het veel onderdelen zelf weet te fabriceren voor haar apparaten. Zo bestaat de Galaxy S4-smartphone voor 63 procent uit Samsung-onderdelen. Ondermeer het scherm, het flashgeheugen, de ram en nog een tal van andere chips weet Samsung zelf te vervaardigen in één van haar fabrieken. Apple daarentegen moet elk onderdeel extern opkopen en dat maakt het erg afhankelijk van derde partijen. Echter is de vraag voor Samsung-smartphones momenteel dermate groot dat de fabrikant nu ook meer externe toeleveranciers nodig heeft.

Analisten menen dan ook dat de volgende strijd niet alleen op patenten zal gaan plaatsvinden, maar juist ook op toeleveranciers omdat er grote schaarste is voor onderdelen. Apple probeert middels investeringen en lange termijn garanties haar voorraad van onderdelen zeker te stellen. Ook Samsung hanteert deze tactiek door bijvoorbeeld te investeren in Sharp en zo levering van schermen af te dwingen. Samsung maakt voor haar nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S4, momenteel veelvuldig gebruik van Qualcomm-processor omdat het haar eigen Octa-core niet snel genoeg kon produceren. Apple is ook een afnemen bij Qualcomm, net als Sony, HTC, Nokia en andere fabrikanten. Desondanks lijkt het erop dat Apple en Samsung voorrang krijgen bij veel toeleveranciers, getuigen de vertraging van de HTC One-smartphone.

Samsung Galaxy S4 review hand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters