‘Samsung gaat cameraphone herintroduceren’

Samsung wordt altijd geprezen om de kwaliteit van zijn smartphonecamera’s, mede door de Galaxy S7/S7 Edge, Galaxy S6 en de Note 5. Samsung blijft de camera specs verbeteren en volgens de geruchtenmolen zal Samsung binnenkort een cameraphone herintroduceren.

Sensor

Samsung sensor
Camera sensor

Samsung is de laatste tijd erg bezig om de kwaliteit van foto’s en video’s in omstandigheden met weinig licht te verbeteren. Nog niet zo lang geleden ging het allemaal om het aantal megapixels, zodat je veel kon inzoomen en bijsnijden. Tegenwoordig richten fabrikanten zich meer op de sensorgrootte en lichtsterkte. De Galaxy S7 en S7 Edge hebben een 1/2.5 inch sensor met een grote lensopening van f/1.7, een Lumia 950 heeft een 1/2.4 inch sensor met een iets kleinere lensopening van f/1.9. Samsung is naar verluid bezig met het maken van een smartphonecamera met een sensorgrootte vergelijkbaar met die van compactcamera: 1/2.3 inch. Op den duur moet dat formaat zelfs omhoog naar 1/1.7 inch. Het nut van een grotere sensor is dat er meer licht wordt opgevangen waardoor er minder ruis is en een grotere dynamische range kan worden opgevangen. De nieuwe sensor zal ook een diafragma hebben van f/1.4, dit diafragma heeft wel het nadeel dat focussen iets lastiger gaat zijn en foto’s lopen eerder het risico om overbelicht te worden. Samsung wil 18 tot 24 megapixels in de sensor gaan verwerken, extreem veel als je in het achterhoofd houdt dat de S7 met 12 megapixels prachtige scherpe foto’s kan maken.

Samsung
Smartphone camera

Samsung

Samsung zet dus stevig in op het maken van camerasensoren. Onlangs liet het bedrijf nog weten in verschillende markten geen nieuwe compactcamera’s meer uit te gaan brengen en werden er ook verschillende medewerkers overgeplaatst van de camera afdeling naar de smartphone afdeling. Wanneer we devices gaan zien met nieuwe camera-modules is nog onbekend. Maar tot die tijd zijn we erg tevreden met hoe de camera van de Galaxy S7 presteert.

Bron: Photorumors.com

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters