Update: ‘Samsung gaat de Samsung Galaxy Note 7 weer verkopen’

De Samsung Galaxy Note 7 gaat binnenkort mogelijk weer verkocht worden. Na het batterij-fiasco van de Galaxy Note 7, zou het bedrijf de ingeleverde toestellen opknappen en weer willen verkopen.

Update: Samsung India beweert dat dit nieuws incorrect is. De Galaxy Note 7 zal dus voorlopig niet in India verkocht gaan worden. Dat betekent echter niet dat de Galaxy Note 7 ook niet in Vietnam verkocht zal gaan worden. Bovendien zou het zo maar kunnen dat de Koreaanse fabrikant het nieuws nog even geheim wil houden, ook vanwege de Samsung Galaxy S8. Bron

Samsung Galaxy Note 7 reviewVolgens de zakelijke krant Korea Economic Daily heeft een anonieme bron dit aan de krant gemeld. Na de terugroepactie van de Galaxy Note 7 heeft Samsung rond de drie miljoen verkochte toestellen teruggekregen.

De Samsung Galaxy Note 7 verscheen vorig jaar in augustus op de markt. Samsung kreeg toen een aantal klachten binnen. De toestellen bleken spontaan te kunnen ontploffen. Na de eerste terugroepactie bleek het dat de toestellen nog steeds problemen hadden. Samsung riep de toestellen weer terug en stopte de verkoop van de Galaxy Note 7.

Oorzaak

Volgens Koreaanse site Hankyung heeft Samsung 20.000 exemplaren gebruikt om de oorzaak te onderzoeken. De oorzaak heeft Samsung vorige maand bekendgemaakt. Bij de eerste versie van het toestel bleek dat er te weinig ruimte in de behuizing voor de accu was. Bij de tweede versie van het toestel zat de fout in de isolatietape. Tijdens de productie van de toestellen werd de tape soms vergeten of brak het af. Hierdoor ontstond er kortsluiting.

Boete

Door de Galaxy Note 7 toch in de verkoop te brengen, kan Samsung het verlies dat het bedrijf heeft gemaakt beperken. Volgens Hankyung kan het bedrijf boetes ontlopen als de toestellen toch in de verkoop gaan. Samsung zou een boete aan het Zuid-Koreaanse milieuministerie moeten betalen als de smartphones ongebruikt worden vernietigd.

Samsung wil de toestellen hergebruiken en van een nieuwe behuizing voorzien. Er zijn nog 2,5 miljoen toestellen op voorraad. De opgeknapte toestellen zouden waarschijnlijk in India en Vietnam uitgebracht worden. Samsung heeft de plannen nog niet bevestigd. Wel is bekend dat het bedrijf zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S8, niet tijdens het MWC zal lanceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Apple iPhone 8

‘Onthullingsdatum en verkoopdatum iPhone 8 bekend gemaakt’ lees verder

Andy Rubin Essential

Oprichter Android komt dinsdag met Essential smartphone: dit weten we al lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters