Update: ‘Samsung gaat de Samsung Galaxy Note 7 weer verkopen’

De Samsung Galaxy Note 7 gaat binnenkort mogelijk weer verkocht worden. Na het batterij-fiasco van de Galaxy Note 7, zou het bedrijf de ingeleverde toestellen opknappen en weer willen verkopen.

Update: Samsung India beweert dat dit nieuws incorrect is. De Galaxy Note 7 zal dus voorlopig niet in India verkocht gaan worden. Dat betekent echter niet dat de Galaxy Note 7 ook niet in Vietnam verkocht zal gaan worden. Bovendien zou het zo maar kunnen dat de Koreaanse fabrikant het nieuws nog even geheim wil houden, ook vanwege de Samsung Galaxy S8. Bron

Samsung Galaxy Note 7 reviewVolgens de zakelijke krant Korea Economic Daily heeft een anonieme bron dit aan de krant gemeld. Na de terugroepactie van de Galaxy Note 7 heeft Samsung rond de drie miljoen verkochte toestellen teruggekregen.

De Samsung Galaxy Note 7 verscheen vorig jaar in augustus op de markt. Samsung kreeg toen een aantal klachten binnen. De toestellen bleken spontaan te kunnen ontploffen. Na de eerste terugroepactie bleek het dat de toestellen nog steeds problemen hadden. Samsung riep de toestellen weer terug en stopte de verkoop van de Galaxy Note 7.

Oorzaak

Volgens Koreaanse site Hankyung heeft Samsung 20.000 exemplaren gebruikt om de oorzaak te onderzoeken. De oorzaak heeft Samsung vorige maand bekendgemaakt. Bij de eerste versie van het toestel bleek dat er te weinig ruimte in de behuizing voor de accu was. Bij de tweede versie van het toestel zat de fout in de isolatietape. Tijdens de productie van de toestellen werd de tape soms vergeten of brak het af. Hierdoor ontstond er kortsluiting.

Boete

Door de Galaxy Note 7 toch in de verkoop te brengen, kan Samsung het verlies dat het bedrijf heeft gemaakt beperken. Volgens Hankyung kan het bedrijf boetes ontlopen als de toestellen toch in de verkoop gaan. Samsung zou een boete aan het Zuid-Koreaanse milieuministerie moeten betalen als de smartphones ongebruikt worden vernietigd.

Samsung wil de toestellen hergebruiken en van een nieuwe behuizing voorzien. Er zijn nog 2,5 miljoen toestellen op voorraad. De opgeknapte toestellen zouden waarschijnlijk in India en Vietnam uitgebracht worden. Samsung heeft de plannen nog niet bevestigd. Wel is bekend dat het bedrijf zijn nieuwe vlaggenschip, de Galaxy S8, niet tijdens het MWC zal lanceren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters