'Samsung gaat een tablet introduceren met retina-resolutie'

Samsung heeft volgens nieuwe geruchten een nieuwe 11.6-inch tablet klaar staan die een retina-touchscreen krijgt. De resolutie van de tablet wordt 2560 x 1600 pixels.

De geruchten zijn door BGR in het leven geroepen. Volgens de site zal de 11.6-inch tablet van Samsung op Android 4.0 gaan lopen en iets groter zijn dan Samsung’s huidige topmodel, de Galaxy Tab 10.1. Volgens de site zal Samsung als eerste fabrikant een retina-resolutie in een tablet gaat bouwen. De tablet zal naar verluidt een resolutie van 2560 pixels bij 1600 pixels krijgen. De beeldverhouding wordt 16:10 zijn, aldus de bron.

Andere specificaties van de tablet liegen er evenmin om. Zo wordt de tablet voorzien van Samsung’s eigen Exynos 5250-processor waarbij de twee cores op 2GHz zijn afgesteld. De tablet zal daarnaast Android Beam gaan ondersteunen om zo met de Galaxy Nexus draadloos bestanden over te pompen. Tot slot weet de site te melden dat de tablet ook een draadloze verbinding met de TV kan maken om zo te gamen op de televisie.

De kans is groot dat Samsung de tablet of tijdens de CES in Amerika bekend zal gaan maken of tijdens het Mobile World Congress 2012.

Samsung Galaxy Tab 10.1 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ndb -

  omdat apple deze koop van samsung en apple de term retina heeft verzonnen. maar ach maakt mij ook niet zo veel uit. maar je ziet toch ook geen Mercedes Benz op de crysler 300 staan, omdat er onder delen van mercedes in zitten.

 2. ndb -

  trouwens wat is het grote voordeel van android beam? want je moet de telefoons dicht bij elkaar houden maar dan zou ik liever weer een infrarood zendertje in mijn telefoon hebben, doet het zelfde maar je hebt ook de mogelijkheid tot bijv. een afstandsbediening app.

 3. ndb -

  Exynos 525 moet denk ik Exynos 5250 zijn, klein verschil maar toch.

  Verder zou ik het erg triest vinden als Samsung hier de term Retina voor zou gebruiken ik geloof niet dat Apple daar een patent op heeft maar Apple was wel de eerste met een extreem hoge resolutie display en die term heeft Apple ook verzonnen. zou het beter vinden als ze een andere naam verzinnen.

   1. Dominick -

    Niet standaard voor een bepaalde resolutie. Het geeft gewoon aan dat de resolutie hoog is. Maar ik mag ook niet hopen dat Samsung die term daadwerkelijk gaat gebruiken…

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters