'Samsung gaat een tablet introduceren met retina-resolutie'

Samsung heeft volgens nieuwe geruchten een nieuwe 11.6-inch tablet klaar staan die een retina-touchscreen krijgt. De resolutie van de tablet wordt 2560 x 1600 pixels.

De geruchten zijn door BGR in het leven geroepen. Volgens de site zal de 11.6-inch tablet van Samsung op Android 4.0 gaan lopen en iets groter zijn dan Samsung’s huidige topmodel, de Galaxy Tab 10.1. Volgens de site zal Samsung als eerste fabrikant een retina-resolutie in een tablet gaat bouwen. De tablet zal naar verluidt een resolutie van 2560 pixels bij 1600 pixels krijgen. De beeldverhouding wordt 16:10 zijn, aldus de bron.

Andere specificaties van de tablet liegen er evenmin om. Zo wordt de tablet voorzien van Samsung’s eigen Exynos 5250-processor waarbij de twee cores op 2GHz zijn afgesteld. De tablet zal daarnaast Android Beam gaan ondersteunen om zo met de Galaxy Nexus draadloos bestanden over te pompen. Tot slot weet de site te melden dat de tablet ook een draadloze verbinding met de TV kan maken om zo te gamen op de televisie.

De kans is groot dat Samsung de tablet of tijdens de CES in Amerika bekend zal gaan maken of tijdens het Mobile World Congress 2012.

Samsung Galaxy Tab 10.1 
Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters