'Samsung gaat eigen accessoires pushen middels authenticatiechip'

Samsung zal naar verluidt in navolging van Apple een eigen authenticatiechip in gaan bouwen in haar eigen accessoires. Accessoires die niet over een dergelijke chip beschikken zullen niet werken op Samsung-smartphones.

Met de introductie van Apple’s nieuwe Lightning-standaard voor accessoires wist de fabrikant ook een handig trucje uit te halen om de verkoop van haar eigen accessoires een impuls te geven. Apple heeft namelijk in al haar eigen accessoires, die aangesloten dienen te worden via de Lightning-connector, een authenticatiechip ingebouwd. Deze chip communiceert met het iOS-apparaat en bevestigt dat het een originele accessoires is. Als dat niet het geval is, dan geeft het iOS-apparaat een melding hiervan en werkt de accessoires veelal niet met het apparaat.

Slimme fabrikanten zijn er overigens ondertussen wel in geslaagd om de beveiliging na te bootsen door de authenticatiechip te hacken van Apple. Hierdoor kunnen alsnog derde partijen accessoires maken voor iOS-apparaten zonder het problemen oplevert.

Fabrikant Samsung lijkt nu het zelfde trucje te gaan herhalen. Volgens Etnews zal Samsung haar eigen accessoires vanaf 2014 gaan uitrusten met een eigen authenticatiechip die vervolgens door diens eigen smartphones gecontroleerd wordt zodra een accessoire wordt aangesloten. Op deze manier wil Samsung consumenten enerzijds beschermen door te garanderen dan diens eigen accessoires wel optimaal werken met Samsung’s smartphones. Aan de andere kant hoopt de fabrikant ook zo meer eigen accessoires te kunnen slijten en concurrerende bedrijven op dit vlak buiten spel te zetten.

De kans is echter groot dat ook hier weer fabrikanten de authenticatiechip weten te kraken waarna ze alsnog accessoires kunnen fabriceren die werken met Samsung-smartphones. Het gaat hier overigens nog wel om een gerucht die nog slechts door een enkele bron de wereld in is gegooid.

Samsung accessoires 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters