'Samsung gaat eigen accessoires pushen middels authenticatiechip'

Samsung zal naar verluidt in navolging van Apple een eigen authenticatiechip in gaan bouwen in haar eigen accessoires. Accessoires die niet over een dergelijke chip beschikken zullen niet werken op Samsung-smartphones.

Met de introductie van Apple’s nieuwe Lightning-standaard voor accessoires wist de fabrikant ook een handig trucje uit te halen om de verkoop van haar eigen accessoires een impuls te geven. Apple heeft namelijk in al haar eigen accessoires, die aangesloten dienen te worden via de Lightning-connector, een authenticatiechip ingebouwd. Deze chip communiceert met het iOS-apparaat en bevestigt dat het een originele accessoires is. Als dat niet het geval is, dan geeft het iOS-apparaat een melding hiervan en werkt de accessoires veelal niet met het apparaat.

Slimme fabrikanten zijn er overigens ondertussen wel in geslaagd om de beveiliging na te bootsen door de authenticatiechip te hacken van Apple. Hierdoor kunnen alsnog derde partijen accessoires maken voor iOS-apparaten zonder het problemen oplevert.

Fabrikant Samsung lijkt nu het zelfde trucje te gaan herhalen. Volgens Etnews zal Samsung haar eigen accessoires vanaf 2014 gaan uitrusten met een eigen authenticatiechip die vervolgens door diens eigen smartphones gecontroleerd wordt zodra een accessoire wordt aangesloten. Op deze manier wil Samsung consumenten enerzijds beschermen door te garanderen dan diens eigen accessoires wel optimaal werken met Samsung’s smartphones. Aan de andere kant hoopt de fabrikant ook zo meer eigen accessoires te kunnen slijten en concurrerende bedrijven op dit vlak buiten spel te zetten.

De kans is echter groot dat ook hier weer fabrikanten de authenticatiechip weten te kraken waarna ze alsnog accessoires kunnen fabriceren die werken met Samsung-smartphones. Het gaat hier overigens nog wel om een gerucht die nog slechts door een enkele bron de wereld in is gegooid.

Samsung accessoires 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

Android Oreo voor Nokia 8

Nokia’s smartphones hebben een feature waar de concurrentie enkel van kan dromen lees verder

Samsung Android Oreo

Samsung bevestigt wanneer Android Oreo naar smartphones komt lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters