Update: Samsung ontkracht deactivatie-geruchten

Samsung Galaxy Note 7 ontploftSamsung lijkt er alles aan te willen doen om de veiligheid van zijn klanten te garanderen. Na de explosieproblemen heeft het Koreaanse bedrijf al een inruilprogramma opgezet. Nu zou het potentieel gevaarlijke Samsung Galaxy Note 7-toestellen ook van een afstand gaan deactiveren.

‘Veilige Samsung Galaxy Note 7 vanaf 19 september in Europa’

Dat meldt een gebruiker van Reddit die zich LimboJr noemt. Volgens hem gaat Samsung alle gevaarlijke toestellen vanaf 30 september deactiveren. 19 september lijkt de datum te zijn waarop Samsung nieuwe toestellen naar Europa stuurt. LimboJr zegt dat de toestellen in zijn thuisland Frankrijk dan geleverd zullen worden. In Portugal staat die datum in ieder geval al vast. Wanneer het toestel in Amerika uitkomt, is nog niet bekend.

‘Veiligheid van onze klanten is onze prioriteit’

In een persbericht van Samsung legt DJ Koh, directeur van mobiele communicatiezaken bij het Koreaanse bedrijf, uit hoe belangrijk het is om je Note 7 in te wisselen. “Onze nummer-één prioriteit is de veiligheid van onze klanten. We vragen gebruikers om hun Samsung Galaxy Note 7’s uit te zetten en ze zo snel mogelijk in te wisselen. We bespoedigen de levering van vervangende apparaten, zodat onze klanten zo gemakkelijk mogelijk een vervangend toestel krijgen.” Bij zo een vervangend toestel zit ook een Gear VR en een pakketje om het defecte toestel in terug te sturen.

Maatregelen

Samsung kondigde laatst ook maatregelen aan om er zeker van te zijn dat mensen nieuwe, veilige exemplaren kunnen herkennen. Op de achterkant van een nieuwe Note 7 heeft het Koreaanse bedrijf een blauwe S-sticker geplakt. Die moet ervoor gaan zorgen dat er geen onduidelijkheid kan ontstaan over de veiligheid van een Note 7-toestel.

Update: Samsung ontkracht geruchten

Samsung heeft de geruchten over het deactiveren van alle eventueel gevaarlijke Note 7-toestellen ontkracht. AndroidCentral heeft contact gehad met de Koreaanse telefoonfabrikant. Zoiets zou het bedrijf niet gezegd hebben en alle officiële begeleiding wordt gepubliceerd op de site, aldus Samsung.

Bron: Reddit, Samsung, AndroidCentral

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters