Samsung gaat haar PC-software verbeteren

Samsung heeft te kennen gegeven dat het haar KIES-software grondig gaat verbeteren. Begin 2011 krijgt de software een grondige make-over en daarnaast zal de producent ook met een Mac-versie gaan komen voor haar consumenten.

Samsung Kies

Samsung heeft tijdens de introductie van de Galaxy Tab ook wat meer licht geworpen op de software die Samsung bij haar telefoons levert. Momenteel hebben veel consumenten problemen met de KIES-software die Samsung momenteel aanbiedt bij haar telefoons zoals de Galaxy S en de Wave. Vooral consumenten met een Galaxy S lijken vaak geen verbinding te kunnen maken met de software waardoor ze geen gegevens kunnen overpompen en updates kunnen uitvoeren.

Ronald Peters, Head of Product Management Mobile bij Samsung Benelux, laat aan All About Phones weten dat Samsung deze geluiden ook heeft opgemerkt en dat het hierop actie heeft ondernomen. De producent is momenteel bezig om de KIES-software grondig te herontwerpen en ook simpeler te maken voor consumenten. Peters verwacht in het eerste kwartaal van 2011 de grote update voor KIES naar buiten te kunnen brengen. Tot die tijd zal KIES middels nog wat kleine updates krijgen, zo meldt de manager van Samsung.

Peters bevestigt dat Samsung bezig is met een Apple OS X-versie van haar software. Maar de suite op de Apple’s is voornamelijk bedoeld om updates voor telefoons te kunnen geven en niet zo zeer om gegevens te kunnen synchroniseren. De Apple-versie wordt een zogenaamde ‘light suite’ die een paar basiselementen zal bedienen van de KIES-software. Dit stukje software zal ook in de loop van 2011 de markt op komen, aldus Samsung.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters