Samsung gaat haar PC-software verbeteren

Samsung heeft te kennen gegeven dat het haar KIES-software grondig gaat verbeteren. Begin 2011 krijgt de software een grondige make-over en daarnaast zal de producent ook met een Mac-versie gaan komen voor haar consumenten.

Samsung Kies

Samsung heeft tijdens de introductie van de Galaxy Tab ook wat meer licht geworpen op de software die Samsung bij haar telefoons levert. Momenteel hebben veel consumenten problemen met de KIES-software die Samsung momenteel aanbiedt bij haar telefoons zoals de Galaxy S en de Wave. Vooral consumenten met een Galaxy S lijken vaak geen verbinding te kunnen maken met de software waardoor ze geen gegevens kunnen overpompen en updates kunnen uitvoeren.

Ronald Peters, Head of Product Management Mobile bij Samsung Benelux, laat aan All About Phones weten dat Samsung deze geluiden ook heeft opgemerkt en dat het hierop actie heeft ondernomen. De producent is momenteel bezig om de KIES-software grondig te herontwerpen en ook simpeler te maken voor consumenten. Peters verwacht in het eerste kwartaal van 2011 de grote update voor KIES naar buiten te kunnen brengen. Tot die tijd zal KIES middels nog wat kleine updates krijgen, zo meldt de manager van Samsung.

Peters bevestigt dat Samsung bezig is met een Apple OS X-versie van haar software. Maar de suite op de Apple’s is voornamelijk bedoeld om updates voor telefoons te kunnen geven en niet zo zeer om gegevens te kunnen synchroniseren. De Apple-versie wordt een zogenaamde ‘light suite’ die een paar basiselementen zal bedienen van de KIES-software. Dit stukje software zal ook in de loop van 2011 de markt op komen, aldus Samsung.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. EvDijk -

  Ik ben toch nog een mogelijkheid tegen gekomen om een windowphone met de mac te syncen. Er is een versie die gratis is, daar kan je via Bluetooth je contacten en iCal mee syncen, alleen als je beide al ingevuld had, krijg je alles tweemaal, zowel op telefoon als in je mac, maar het werkt wel. Als je meer wil, is er een betaalde versie. Het is sync-mac.
  http://www.sync-mac.com/

 2. EvDijk -

  Daar ben ik het helemaal mee eens, ik heb een macbook en thuis ook nog een imac, dit beviel zo dat ik de windows notebook heb weggeven, maar zit nu wel met een probleem, mijn samsung omnia 2 kan ik niet syncen, als ik hem niet zou gebruiken vanwege een speciaal window programma op mijn phone zou ik die ook inruilen voor een iphone, alleen vanwege het niet kunnen syncen, maar het programmaatje is voor mij te belangrijk en jammer genoeg niet beschikbaar voor iphone. Ik blijf elke keer weer opnieuw zoeken of er inmiddels een app. bestaat om windows phones te kunnen syncen en blijf hopen.

 3. svankints -

  Niet te geloven dat er geen software is voor de Mac.
  1 op de 5 computers die vandaag de dag verkocht worden zijn Mac's. Verder zijn er velen die van een iphone naar een samsung smartphone gaan zoals mijzelf. Maar met een imac thuis, een imac op het werk en een macbook is het bijzonder frustrerend om maar iets gedaan te krijgen. erg jammer in een tijd met zoveel technologie om zo iets simpels als synchroniseren niet voor elkaar te krijgen.
  Bijzonder DOM van Samsung! die wil toch verkopen of niet?

 4. Arjen -

  simpeler maken?????
  laat het programma eerst eens contact maken met de telefoon
  ik heb mn galaxy nu 3dagen èèn keer contact kunnen maken met kies
  het is echt een drama:(
  eerst software testen voordat je het de consumentenmarkt op gooit leek met beter
  wel een supertoestel trouwens heb meer dan 6 jaar samsungs maar dit heb ik nog niet eerder meegemaakt

 5. gwystyl2 -

  Dit was nodig ook. Ik heb enkele maanden geprobeerd om mijn Galaxy Spica te synchroniseren met mijn PC met zowel New PC Studio als KIES, maar überhaupt het laten herkennen is al een drama.
  Een tweede probleem was dat NPS alleen zou werken met Android 1.5, en KIES alleen met 2.x. Dit staat alleen nergens vermeld in de Samsung-documentatie. Ik ben hier achter gekomen dankzij verschillende fora waar men er proefondervindelijk is achtergekomen.
  Ik hoop dat de nieuwe software wat makkelijker in gebruik is en ook oudere telefoons ondersteunt zodat niet alsnog meerdere soorten brakke Samsung software geïnstalleerd moeten worden

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters