Samsung gaat haar Windows RT-tablet niet verkopen in sommige Europese landen

Samsung heeft besloten om haar Ativ Tab met daarop Windows RT niet te verkopen in Europese landen. De tablet zou te weinig vraag kennen en daarnaast zou het consumenten in verwarring brengen.

Samsung heeft in Duitsland bevestigd dat het haar Ativ Tab niet aan de man gaat brengen. De Koreaan geeft in een statement aan dat de tablet in een aantal Europese landen niet verkocht zal gaan worden omdat er simpelweg te weinig vraag zou zijn voor de tablet. Daarnaast meent Samsung dat het consumenten zou verwarren over de Windows-versie die op de tablet draait. De Ativ Tab is voorzien van Windows 8 RT en consumenten zouden niet begrijpen dat er twee verschillende versies van het OS zijn. Hierdoor zouden ze later kunnen gaan klagen dat normale Windows 8-apps niet op de RT versie draaien.

Deze nieuwe stap van Samsung is een nieuwe klap voor Microsoft. De RT-tablets van Microsoft zelf en van andere fabrikanten krijgen tot nog toe weinig tractie in de markt. Nu ’s werelds grootste smartphone producent en de op 1 na grootste tablet producent eveneens weinig heil ziet in het OS van Microsoft, lijkt het bedrijf wederom naast het net te vissen in zowel de tablet markt als in de smartphone markt.

Samsung Nederland heeft nog niet gereageerd op de vraag van All About Phones omtrent de levering van de Ativ Tab in Nederland. Onduidelijk is dan ook of de tablet naar Nederland zal gaan komen of niet.

Samsung Ativ Tab 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. johnmalcolm -

  Hoezo achter het net vissen in de smartphonemarkt?
  Je gooit in je eindconclusie nu Windows 8 RT, Windows 8 Pro en Windows Phone 8 op 1 hoop.

   1. johnmalcolm -

    Nee, maar moet je daarom concluderen dat Microsoft met Windows phone 8 achter het net vist? Wist je dat Windows Phone 8 inmiddels double digits marketshare, dus meer dan 10 procent, heeft in bijv. Italie, Polen, Mexico, Finland, de Verenigde Arabische Emiraten, in bijvoorbeeld Groot-Britannie daar net onder zit of dat Windows Phone in 24 landen al voorbij Blackberry is?

   2. Danijel -

    Ja, wist je dat het in Nederland nog steeds rond de 2.5 aan marktaandeel heeft en gemiddeld over de wereld het niet vele hoger is? WP is een serieuze speler, maar qua marktaandeel nog bijzonder klein. Groter dan Microsoft in de tabletmarkt weliswaar, maar het scheelt niet veel. Daarom is het ook geen gekke vergelijking.

    Dat gezegd te hebben, ik hoop dat dat verandert want het zou niet alleen goed zijn voor de markt, maar beide systemen zijn imho erg goed en indrukwekkend qua design etc.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters