Samsung gaat haar Windows RT-tablet niet verkopen in sommige Europese landen

Samsung heeft besloten om haar Ativ Tab met daarop Windows RT niet te verkopen in Europese landen. De tablet zou te weinig vraag kennen en daarnaast zou het consumenten in verwarring brengen.

Samsung heeft in Duitsland bevestigd dat het haar Ativ Tab niet aan de man gaat brengen. De Koreaan geeft in een statement aan dat de tablet in een aantal Europese landen niet verkocht zal gaan worden omdat er simpelweg te weinig vraag zou zijn voor de tablet. Daarnaast meent Samsung dat het consumenten zou verwarren over de Windows-versie die op de tablet draait. De Ativ Tab is voorzien van Windows 8 RT en consumenten zouden niet begrijpen dat er twee verschillende versies van het OS zijn. Hierdoor zouden ze later kunnen gaan klagen dat normale Windows 8-apps niet op de RT versie draaien.

Deze nieuwe stap van Samsung is een nieuwe klap voor Microsoft. De RT-tablets van Microsoft zelf en van andere fabrikanten krijgen tot nog toe weinig tractie in de markt. Nu ’s werelds grootste smartphone producent en de op 1 na grootste tablet producent eveneens weinig heil ziet in het OS van Microsoft, lijkt het bedrijf wederom naast het net te vissen in zowel de tablet markt als in de smartphone markt.

Samsung Nederland heeft nog niet gereageerd op de vraag van All About Phones omtrent de levering van de Ativ Tab in Nederland. Onduidelijk is dan ook of de tablet naar Nederland zal gaan komen of niet.

Samsung Ativ Tab 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters