Samsung gaat HD met haar OmniaHD

Samsung heeft vandaag op het Mobile World Congress de Samsung OmniaHD gelanceerd. Het toestel brengt HD-videorecording, de vernieuwde TouchWiz-interface, een 3,7-inch AMOLED-scherm en nog veel meer.

Samsung heeft vandaag haar i8910 OmniaHD gelanceerd, die het komende half jaar hét vlaggenschip in de Samsung line-up moet worden. Het toestel bouwt, zoals de naam al doet vermoeden, verder op het succes van de Samsung i900 Omnia maar dan met een ander besturingssysteem als uitgangspunt. Het toestel zal namelijk de eerste Samsung zijn die draait op het Symbian S60 5th edition besturingssysteem. De Samsung OmniaHD heeft werkelijk alles in huis, zoals High-Definition videorecording en een AMOLED-touchscreen met een doorsnede van maar liefst 3,7 inch. Verder is het toestel voorzien van de vernieuwde TouchWiz-interface en is er een 8-megapixelcamera ingebouwd voor mooie foto’s. Het toestel zal komen in een 8GB- en een 16GB-versie.

Als tegenhanger van de HTC Touch HD heeft de Samsung OmniaHD allerlei functies die het mogelijk maken je video’s en foto’s overal op hoge kwaliteit te bekijken. Hiervoor is de OmniaHD voorzien van High-Definition TV-out via DLNA, iets dat we nog nooit eerder tegenkwamen in een mobiele telefoon. Om de naam helemaal eer aan te doen is het toestel geladen met een videocamera die video’s in HD-kwaliteit, namelijk 1280×720 pixels, beter bekend als 720P, kan opnemen en worden gewone foto’s geschoten met een resolutie van 8 megapixels.

Hoewel het toestel op het Symbian S60 5th edition besturingssysteem draait, levert het niets in op het gebied van interface. Samsung heeft de doorgaans wat saaie S60 interface namelijk een eigen touch gegeven met haar TouchWiz-software, die nu nog meer functies bevat. De interface heeft bijvoorbeeld toegang tot Samsung’s ‘Samsung Mobile Widget’-netwerk, waar tientallen nieuwe widgets te downloaden zijn. Ook is de Samsung OmniaHD voorzien van een accellerometer, die verantwoordelijk is voor functies als auto-rotate en motion-gaming.

Samsung i8910 OmniaHD

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters