'Samsung gaat in 2014 een aluminium high-end smartphone uitbrengen'

Volgens twee analisten van Barclays heeft Samsung een toeleverancier van aluminium behuizingen aangesproken voor de levering van een behuizing voor een high-end Samsung-smartphone. De behuizingen moeten begin 2014 geleverd worden.

De Taipei Times beroept zich op een statement dat de Engelse Bank Barclays heef vrijgegeven. Twee Aziatische analisten van Barclays menen vernomen te hebben van Apple en HTC toeleverancier Catcher Technology dat ook Samsung het bedrijf heeft benaderd voor behuizingen van aluminium. Volgens de analisten zal Catcher Technology een zeer goed jaar tegemoet gaan in 2014 dankzij orders van zowel Apple als Samsung. Met namen deze laatste is erg interessant omdat Catcher Technology de metalen behuizingen voor de Apple iPad, MacBook’s en iPhones fabriceert. Het gerucht gaat nu dat ook Samsung metalen behuizingen wil gaan afnemen bij de fabrikant.

Catcher Technology zal volgens de analisten begin 2014 starten met de levering van aluminium behuizingen aan Samsung. Samsung zal deze op zijn beurt in een high-end smartphone gaan verwerken, aldus de twee analisten. Vermoedelijk gaat het hier om de Galaxy S5 van Samsung, maar de berichten lijken nog wat prematuur hiervoor. Samsung zou nog geen definitief besluit hebben genomen over de order bij Catcher Technology en een alternatief zou zijn een behuizing van magnesium zoals we die bij de Microsoft Surface terug zien. Ook hierin kan Catcher Technology in voorzien, aldus de analisten.

Fabrikant HTC maakt ook gebruik van Catcher Technology voor het fabriceren van de body van de HTC One en de One mini. Echter heeft Catcher Technology als gevolg van de tegenvallende verkoopresultaten bij HTC te kampen met een productievermindering en een order van Samsung zou het HTC erg moeilijk maken om nog orders af te nemen bij het bedrijf omdat de capaciteit beperkt is en Samsung velen malen meer body’s zal afnemen dan HTC.

Samsung Galaxy S Giorgio Armani 
De enige metalen smartphone van Samsung; De Galaxy S Giorgio Armani Edition
OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters