'Samsung gaat in 2014 een aluminium high-end smartphone uitbrengen'

Volgens twee analisten van Barclays heeft Samsung een toeleverancier van aluminium behuizingen aangesproken voor de levering van een behuizing voor een high-end Samsung-smartphone. De behuizingen moeten begin 2014 geleverd worden.

De Taipei Times beroept zich op een statement dat de Engelse Bank Barclays heef vrijgegeven. Twee Aziatische analisten van Barclays menen vernomen te hebben van Apple en HTC toeleverancier Catcher Technology dat ook Samsung het bedrijf heeft benaderd voor behuizingen van aluminium. Volgens de analisten zal Catcher Technology een zeer goed jaar tegemoet gaan in 2014 dankzij orders van zowel Apple als Samsung. Met namen deze laatste is erg interessant omdat Catcher Technology de metalen behuizingen voor de Apple iPad, MacBook’s en iPhones fabriceert. Het gerucht gaat nu dat ook Samsung metalen behuizingen wil gaan afnemen bij de fabrikant.

Catcher Technology zal volgens de analisten begin 2014 starten met de levering van aluminium behuizingen aan Samsung. Samsung zal deze op zijn beurt in een high-end smartphone gaan verwerken, aldus de twee analisten. Vermoedelijk gaat het hier om de Galaxy S5 van Samsung, maar de berichten lijken nog wat prematuur hiervoor. Samsung zou nog geen definitief besluit hebben genomen over de order bij Catcher Technology en een alternatief zou zijn een behuizing van magnesium zoals we die bij de Microsoft Surface terug zien. Ook hierin kan Catcher Technology in voorzien, aldus de analisten.

Fabrikant HTC maakt ook gebruik van Catcher Technology voor het fabriceren van de body van de HTC One en de One mini. Echter heeft Catcher Technology als gevolg van de tegenvallende verkoopresultaten bij HTC te kampen met een productievermindering en een order van Samsung zou het HTC erg moeilijk maken om nog orders af te nemen bij het bedrijf omdat de capaciteit beperkt is en Samsung velen malen meer body’s zal afnemen dan HTC.

Samsung Galaxy S Giorgio Armani 
De enige metalen smartphone van Samsung; De Galaxy S Giorgio Armani Edition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters