Samsung gaat in hoger beroep met patentoorlog

Enkele weken geleden besliste de rechter nog dat Samsung 930 miljoen moet betalen aan Apple vanwege patentinbreuk. Toch is Samsung niet tevreden: het bedrijf is in hoger beroep gegaan.

Samsung vs Apple

De patentoorlog tussen Apple en Samsung blijkt toch niet afgelopen te zijn. Met de laatste uitspraak werd Samsung gedwongen de boete van 930 miljoen in twee termijnen te betalen. Daar is de Zuid-Koreaanse fabrikant het niet mee eens. Door in hoger beroep te gaan, hoopt het bedrijf dat de volgende rechter een frisse blik werpt op de zaak.

Volgens Samsung heeft de laatste rechter niet genoeg inzicht gehad in de wereld van ontwerp-patenten. Hierdoor heeft de rechter niet eerlijk beslist, meent de fabrikant. Daarnaast is Samsung het niet eens met de berekening van de boete. De rechter zou het wetboek op een ouderwetse manier hebben geïnterpreteerd, waardoor de beslissing niet in Samsungs voordeel heeft gewerkt.

Samsung haalt alles uit de kast om de rechtszaak te winnen. Het bedrijf zegt dat de gevolgen een enorme impact kunnen hebben op bedrijven die dichtbij Samsung staan. Hieronder vallen onder andere Google, Facebook en eBay.

De rechtszaak komt nu bij de Hoge Raad van de Verenigde Staten terecht. De Hoge Raad heeft nog niet besloten of ze de zaak op gaat pakken. Het is namelijk al meer dan honderd jaar geleden dat de Hoge Raad een patentzaak heeft behandeld.

Bron: Recode

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters