Samsung gaat kant-en-klare touchscreens produceren

Samsung heeft bekendgemaakt dat het bedrijf binnenkort kant-en-klare touchscreens gaat produceren. Hiermee moeten telefoons nog dunner kunnen worden, aangezien de aanraakgevoelige laag nu in het scherm verwerkt zit.

Samsung i8910 touchscreen engadget

Vooralsnog is het eigenlijk altijd zo dat aanraakgevoelige schermen bestaan uit twee laagjes. Ten eerste is er het scherm, dat het beeld produceert en natuurlijk ook het dikste onderdeel is. Daarnaast is er echter nog een laagje, dat het scherm aanraakgevoelig maakt. Tussen twee laagjes zit meestal een kleine loze ruimte en dat is natuurlijk niet erg efficiënt. Samsung heeft daar een simpele maar doeltreffende oplossing voor bedacht, namelijk het produceren van een scherm dat meteen al aanraakgevoelig is. Samsung verwacht het product, dat tussen twee verschillende laagjes in het scherm zelf capacitieve sensoren van slechts een micrometer dik heeft zitten, binnen korte tijd in telefoons te kunnen verwerken.

Het gaat om een amoled-scherm met een diagonaal van 3,3 inch, waardoor het sowieso al platter is dan de momenteel veelgebruikte tft-schermen. Het nieuwe scherm moet een resolutie van 480×800 pixels hebben en kan dus prima meekomen met de huidige standaard. Daarnaast zorgt de amoled-techniek voor minder energieverbruik. In combinatie met de extra ruimte die vrijkomt door de ingebouwde touchsensoren, die onder andere in de batterij kan gaan zitten ontstaat zo mogelijk een erg goed uithoudingsvermogen.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Dominick -

      Ja, die ruimte kan weggehaald worden door hem dunner te maken, maar je kan er ook voor kiezen om er andere features in te proppen of de batterij wat groter te maken 🙂

Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters