Samsung gaat kant-en-klare touchscreens produceren

Samsung heeft bekendgemaakt dat het bedrijf binnenkort kant-en-klare touchscreens gaat produceren. Hiermee moeten telefoons nog dunner kunnen worden, aangezien de aanraakgevoelige laag nu in het scherm verwerkt zit.

Samsung i8910 touchscreen engadget

Vooralsnog is het eigenlijk altijd zo dat aanraakgevoelige schermen bestaan uit twee laagjes. Ten eerste is er het scherm, dat het beeld produceert en natuurlijk ook het dikste onderdeel is. Daarnaast is er echter nog een laagje, dat het scherm aanraakgevoelig maakt. Tussen twee laagjes zit meestal een kleine loze ruimte en dat is natuurlijk niet erg efficiënt. Samsung heeft daar een simpele maar doeltreffende oplossing voor bedacht, namelijk het produceren van een scherm dat meteen al aanraakgevoelig is. Samsung verwacht het product, dat tussen twee verschillende laagjes in het scherm zelf capacitieve sensoren van slechts een micrometer dik heeft zitten, binnen korte tijd in telefoons te kunnen verwerken.

Het gaat om een amoled-scherm met een diagonaal van 3,3 inch, waardoor het sowieso al platter is dan de momenteel veelgebruikte tft-schermen. Het nieuwe scherm moet een resolutie van 480×800 pixels hebben en kan dus prima meekomen met de huidige standaard. Daarnaast zorgt de amoled-techniek voor minder energieverbruik. In combinatie met de extra ruimte die vrijkomt door de ingebouwde touchsensoren, die onder andere in de batterij kan gaan zitten ontstaat zo mogelijk een erg goed uithoudingsvermogen.

Bron: Engadget

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters