'Samsung gaat meer focussen op high-end telefoons, brengt er minder uit'

Samsung heeft gezegd meer te gaan focussen op high-end telefoons en in totaal minder toestellen op de markt te brengen in 2009. Hiermee gaat Samsung Sony Ericsson achterna, de Zweeds-Japanse joint-venture kondigde een maand geleden al iets soortgelijks aan.

Samsung S8300 UltraTOUCH

Het Taiwanese hoofd Mobile Marketing van Samsung, Ryu Jae-hyun, heeft tijdens het Mobile World Congress gezegd dat Samsung zich dit jaar meer op het high-end segment zal focussen. Hierbij zal het merk overall minder toestellen uitbrengen, maar meer wat luxere telefoons op de markt zetten. Diezelfde stap had Sony Ericsson eerder al gemaakt, iets wat in deze tijden van crisis niet erg logisch lijkt; door het verminderde budget van consumenten zullen ze eerder voor een wat goedkoper model kiezen. Samsung liet eerder ook al weten intern flink te gaan reorganiseren en met deze uitspraak erbij lijkt het alsof Samsung het echt radicaal anders aan wil gaan pakken dit jaar.

Samsung i8910 OmniaHD

Naast de uitspraak over die nieuwe aanpak van Samsung, zei Jae-hyun ook nog wat over toekomstige telefoons van de Koreaanse telecomgigant. Zo zullen er dit jaar meer smartphones komen met uitgebreide HD-functies en zal Samsung meer laten zien op het gebied van telefoons op zonne-energie. Het interessantste wat Jae-hyun te melden had was echter wel dat Samsung dit jaar met een nieuwe Armani-telefoon zal komen. Dit toestel zal op Windows Mobile lopen en zal dus niet meer alleen op design gericht zijn, maar ook op functionaliteit.

Samsung zal in 2009 nog steeds blijven focussen op verbeterde user interfaces, waarmee ze al zijn begonnen bij hun vernieuwde TouchWiz-UI, die draait op de onlangs aangekondigde OmniaHD en TouchULTRA. Daarnaast zijn goede schermen iets waar Samsung zich op focust en verder zal het merk natuurlijk gewoon blijven werken aan een complete line-up, zij het wat minder omvangrijk dan vorig jaar.

Bron: Softpedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
LG V30

Dit is de LG V30: de terugkeer van de uitschuifbare smartphone lees verder

iPhone vergrendelscherm

Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent lees verder

iPhone 8

Publicatie bevestigt meest interessante features van iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy J7 (2017)

Onaangekondigde Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 (2017) duiken op in hands-on video lees verder

Smartphone en laptop

Op je smartphone ben je rationeler dan achter je laptop lees verder

Honor 9 TENAA

Honor 9 specificaties gelekt via TENAA certificering lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters