'Samsung gaat meer focussen op high-end telefoons, brengt er minder uit'

Samsung heeft gezegd meer te gaan focussen op high-end telefoons en in totaal minder toestellen op de markt te brengen in 2009. Hiermee gaat Samsung Sony Ericsson achterna, de Zweeds-Japanse joint-venture kondigde een maand geleden al iets soortgelijks aan.

Samsung S8300 UltraTOUCH

Het Taiwanese hoofd Mobile Marketing van Samsung, Ryu Jae-hyun, heeft tijdens het Mobile World Congress gezegd dat Samsung zich dit jaar meer op het high-end segment zal focussen. Hierbij zal het merk overall minder toestellen uitbrengen, maar meer wat luxere telefoons op de markt zetten. Diezelfde stap had Sony Ericsson eerder al gemaakt, iets wat in deze tijden van crisis niet erg logisch lijkt; door het verminderde budget van consumenten zullen ze eerder voor een wat goedkoper model kiezen. Samsung liet eerder ook al weten intern flink te gaan reorganiseren en met deze uitspraak erbij lijkt het alsof Samsung het echt radicaal anders aan wil gaan pakken dit jaar.

Samsung i8910 OmniaHD

Naast de uitspraak over die nieuwe aanpak van Samsung, zei Jae-hyun ook nog wat over toekomstige telefoons van de Koreaanse telecomgigant. Zo zullen er dit jaar meer smartphones komen met uitgebreide HD-functies en zal Samsung meer laten zien op het gebied van telefoons op zonne-energie. Het interessantste wat Jae-hyun te melden had was echter wel dat Samsung dit jaar met een nieuwe Armani-telefoon zal komen. Dit toestel zal op Windows Mobile lopen en zal dus niet meer alleen op design gericht zijn, maar ook op functionaliteit.

Samsung zal in 2009 nog steeds blijven focussen op verbeterde user interfaces, waarmee ze al zijn begonnen bij hun vernieuwde TouchWiz-UI, die draait op de onlangs aangekondigde OmniaHD en TouchULTRA. Daarnaast zijn goede schermen iets waar Samsung zich op focust en verder zal het merk natuurlijk gewoon blijven werken aan een complete line-up, zij het wat minder omvangrijk dan vorig jaar.

Bron: Softpedia

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters