Samsung gaat meer inzetten op 'premium design' en betere displays

Meer dunnere telefoons, met betere displays en exclusievere bouwmaterialen. Dat zijn de drie ingrediënten waarmee Samsung hoopt wereldwijd de grootste smartphonefabrikant te blijven.

Samsung Galaxy A7 hands-on

Dit heeft Samsung-topman Shin Jong Kyun op een aandeelhoudervergadering gezegd volgens Bloomberg. Volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant is dit de manier waarop Samsung de wereldwijde marktleider blijft op het gebied van smartphones.

“Samsung wil zijn leidende positie in de premiummarkt consolideren en met nieuwe smartphones komen om competitiever te worden”, aldus Shin. De eerste stap lijkt met de Galaxy S6 te zijn gezet, die in de voorverkoop al zeker 20 miljoen keer zou zijn besteld.

Samsung kende in 2014 een lastig jaar. Hierin daalde de omzet voor het eerst in negen jaar en daalde de winst voor het eerst in drie jaar tijd. Met de Galaxy A-reeks heeft Samsung al een lijn op de markt die aan de nieuwe voorwaarden van Samsung voldoet.

Het lijkt er dus op dat Samsung binnenkort met nog meer nieuwe telefoons komt die zijn gemaakt van aluminium, een goed scherm hebben en lekker dun zijn. Het is nog onbekend wanneer deze plannen concreter worden, maar Samsung zit na de lancering van de Galaxy S6 dus alles behalve stil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  Alhoewel de fora bol staan van posts van mensen die de sdcardslot en de verwisselbare accu missen zijn er toch 20 miljoen pre-orders. Ik snap best dat mensen voor een bepaald design vallen maar wanneer het toestel een week in huis hebt (en misschien zelfs met een hoesje er omheen), verdwijnt dat al snel naar de achtergrond en overheerst functionaliteit, je wil je vooral niet ergeren aan licht krasbaar en vingerafdrukgevoelig materiaal als aluminium en glas. Maar goed niet iedereen is gelukkig het zelfde en Samsung ziet op deze manier eenvoudig zijn dalende verkoop om te buigen naar succes. Het zou mooi zijn wanneer Samsung een S6 op de markt zou brengen a la S5. Dus met SDcardslot en verwisselbare accu voor een gereduceerde prijs uiteraard 😉

  1. Tybone -

   Da's een goede mening van je.
   Maar de realiteit is dat de meeste mensen sws wel genoeg hebben aan 32 GB en dat je nu (2015!) de cloud hebt. En je kan geen Apps op een MicroSD Card plaatsen waardoor het nut (in mijn ogen) ook wel minder wordt. Neemt niet weg dat een MicroSD Card geen overbodige luxe is.
   Niemand verwisselt daadwerkelijk zo veel z'n batterij. Anders hebben mensen wel een batterypack bij.

   1. iRobot -

    De cloud vind ik persoonlijk niet in de buurt komen van het comfort van lokaal opslaggeheugen.

   2. Nathan Klumpenaar -

    Ik kan wel gewoon apps op mijn SD plaatsen??
    (weet niet of dat te maken heeft met LS, maar volgens mij kon ik dit ook gewoon met EUI interface en dan kan het vast ook wel bij TW).

   3. Dominick -

    Kan inderdaad met de meeste toestellen wel (niet allemaal). Maar er blijft altijd een deel op je toestel achter en volgens mij kan het ook niet met iedere app. Dus ideaal is het niet.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters