Samsung gaat meer inzetten op 'premium design' en betere displays

Meer dunnere telefoons, met betere displays en exclusievere bouwmaterialen. Dat zijn de drie ingrediënten waarmee Samsung hoopt wereldwijd de grootste smartphonefabrikant te blijven.

Samsung Galaxy A7 hands-on

Dit heeft Samsung-topman Shin Jong Kyun op een aandeelhoudervergadering gezegd volgens Bloomberg. Volgens de Zuid-Koreaanse fabrikant is dit de manier waarop Samsung de wereldwijde marktleider blijft op het gebied van smartphones.

“Samsung wil zijn leidende positie in de premiummarkt consolideren en met nieuwe smartphones komen om competitiever te worden”, aldus Shin. De eerste stap lijkt met de Galaxy S6 te zijn gezet, die in de voorverkoop al zeker 20 miljoen keer zou zijn besteld.

Samsung kende in 2014 een lastig jaar. Hierin daalde de omzet voor het eerst in negen jaar en daalde de winst voor het eerst in drie jaar tijd. Met de Galaxy A-reeks heeft Samsung al een lijn op de markt die aan de nieuwe voorwaarden van Samsung voldoet.

Het lijkt er dus op dat Samsung binnenkort met nog meer nieuwe telefoons komt die zijn gemaakt van aluminium, een goed scherm hebben en lekker dun zijn. Het is nog onbekend wanneer deze plannen concreter worden, maar Samsung zit na de lancering van de Galaxy S6 dus alles behalve stil.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters