Samsung produceert Snapdragon 820 processor van Qualcomm

Samsung gaat de nieuwe chipset van Qualcomm produceren. Dit is de Snapdragon 820. Deze chipset is de opvolger van de Snapdragon 810, die vorig jaar in veel vlaggenschepen zat.

Vorig jaar besloot Samsung om voor alle exemplaren van de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge de eigen Exynos 7420-processor te gebruiken. Een verstandige keuze, aangezien de Snapdragon 810-processor de slechte gewoonte had om te oververhitten. Die nieuwe chipset was de Exynos 7420 die met een maximale kloksnelheid van 2,1 GHz niet oververhitte.

Snapdragon 810

De Snapdragon 810 van vorig jaar is onder andere te vinden in de HTC One M9, OnePlus Two, Huawei Nexus 6P en Microsoft Lumia 950 XL. Veel fabrikanten kregen klachten over telefoons die te warm werden. De problemen werden opgelost door de kloksnelheid te verlagen, hiermee werden de telefoons ook langzamer.

Snapdragon 820 gebakken op 14 nanometer

Kennelijk is Qualcomm onder de indruk van de Exynos Snapdragon 8207420-chipset, want Samsung heeft de taak gekregen om de nieuwe Snapdragon 820-chipset te produceren. Dit gaat gebeuren volgens hetzelfde productieproces als bij de Exynos-processor. De reden dat Qualcomm waarschijnlijk onder de indruk is, komt door de 14 nanometer structuur. Dit is voor mobiele smartphone-processoren tegenwoordig het kleinste wat er is. Hoe kleiner de structuur van de chipset, hoe energiezuiniger en hoe sneller de chip is.

Samsung Galaxy S7

Naast het feit dat Samsung erg goede processoren bouwt, heeft Qualcomm nog een reden om Samsung de nieuwe Snapdragon te laten produceren. Het is voor Qualcomm gunstig als de grootste Android-smartphonefabrikant hun chipset gebruikt in de vlaggenschepen. Na de dip van de Snapdragon 810 heeft het bedrijf dat wel nodig. Het gerucht doet al langer de ronde dat Samsung weer een Qualcomm-processor gaat gebruiken in zijn Galaxy S7, maar er zou misschien ook een variant komen met een Exynos-processor. Het zou per regio verschillen welke variant daar beschikbaar wordt. Dit was bijvoorbeeld ook het geval bij de Galaxy S5 en de Galaxy Note 4.

Apple

In december kwam naar voren dat Samsung niet langer chipsets voor Apple gaat maken. De A9-chipset die te vinden is in de laatste iPhones, is door zowel Samsung als TSMC gemaakt. Uiteindelijk bleek de Samsung-chip minder goed te presteren dan die van TSMC. Met het verlies van Apple als klant komt het Samsung goed uit om nu de Snapdragon 820 te gaan maken.

Bron: Samsung

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters