Samsung gaat reorganiseren en houdt twee bedrijstakken over

Samsung heeft aangekondigd binnenkort een gigantische reorganisatie door te gaan voeren. Het bedrijf zal daarbij in twee delen opgesplitst worden.

Ook de grote gsm-merken hebben het moeilijk in de kredietcrisis, zo bewijst de aankondiging die Samsung vandaag deed maar weer eens. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd drastisch te gaan reorganiseren. Hierbij wordt Samsung opgesplitst in twee afdelingen. De ene divisie van het bedrijf zal verantwoordelijk worden voor consumentenproducten zoals telefoons, televisies en digitale camera’s. De tweede sectie binnen Samsung zal verantwoordelijk worden voor onderdelen, halfgeleiders en lcd-schermen. De eerste afdeling zal doorgaan onder de leiding van Choi Gee-sung, de huidige directeur van de telecomafdeling. De tweede afdeling zal de huidige CEO van Samsung, Lee Yoon-woo als directeur krijgen.

Een andere aankondiging die Samsung vandaag deed, is dat het bedrijf zijn financiële resultaten van Q4 2008 op 23 januari aanstaande bekend zal maken. De net aangekondigde reorganisaties zijn zeker geen goed voorteken voor deze resultaten, dus we zijn erg benieuwd wat volgende week donderdag gaat brengen voor Samsung.

samsung-split 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters