Samsung gaat telefoons voorzien van kaarten van Navteq

Samsung heeft bekendgemaakt dat het kaarten gaat kopen van concurrent Navteq voor zijn mobiele telefoons. Het eerste toestel dat voorzien zal zijn van deze nieuwe kaarten is de Samsung i8910.

Samsung i8910

Samsung heeft afgelopen week laten weten dat het een overeenkomst heeft gesloten met kaartenproducent Navteq om zijn nieuwe toestellen te voorzien van navigatie. Samsung gaat in zee met een directe concurrent aangezien Navteq sinds twee jaar eigendom van Nokia is. Naast de kaarten zal Navteq er ook voor zorgen dat Samsung-telefoons voortaan zullen beschikken over grafische content op de kaarten zoals 3-D landmarks en stadmodellen. Daarnaast zal de telefoon ook weten hoe snel je ergens mag rijden en hoeveel rijbanen een weg heeft, zodat je weet welke baan je moet hebben voor een afslag. Volgens Telecom Korea zal de kaartendatabase in de nieuwe Samsung-toestellen 76 landen omvatten, waardoor Samsung de dienst over de gehele wereld kan gaan aanbieden. Wel is het zo dat alleen bepaalde regio’s beschikbaar zullen zijn op de telefoons van Samsung. Het eerste toestel dat gebruik gaat maken van deze nieuwe kaarten is de Samsung i8910, die eerder door het leven ging als de Omnia HD.

Financiƫle gegevens van deze nieuwe overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. De Samsung i8910 zal vanaf volgende maand in de winkels liggen voor een prijs rond de 600 euro.

Bron: telecomskorea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters