Samsung gaat telefoons voorzien van kaarten van Navteq

Samsung heeft bekendgemaakt dat het kaarten gaat kopen van concurrent Navteq voor zijn mobiele telefoons. Het eerste toestel dat voorzien zal zijn van deze nieuwe kaarten is de Samsung i8910.

Samsung i8910

Samsung heeft afgelopen week laten weten dat het een overeenkomst heeft gesloten met kaartenproducent Navteq om zijn nieuwe toestellen te voorzien van navigatie. Samsung gaat in zee met een directe concurrent aangezien Navteq sinds twee jaar eigendom van Nokia is. Naast de kaarten zal Navteq er ook voor zorgen dat Samsung-telefoons voortaan zullen beschikken over grafische content op de kaarten zoals 3-D landmarks en stadmodellen. Daarnaast zal de telefoon ook weten hoe snel je ergens mag rijden en hoeveel rijbanen een weg heeft, zodat je weet welke baan je moet hebben voor een afslag. Volgens Telecom Korea zal de kaartendatabase in de nieuwe Samsung-toestellen 76 landen omvatten, waardoor Samsung de dienst over de gehele wereld kan gaan aanbieden. Wel is het zo dat alleen bepaalde regio’s beschikbaar zullen zijn op de telefoons van Samsung. Het eerste toestel dat gebruik gaat maken van deze nieuwe kaarten is de Samsung i8910, die eerder door het leven ging als de Omnia HD.

Financiële gegevens van deze nieuwe overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. De Samsung i8910 zal vanaf volgende maand in de winkels liggen voor een prijs rond de 600 euro.

Bron: telecomskorea

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters