Samsung gaat Tizen en Bada samenvoegen

Samsung heeft bevestigd dat het Bada OS op zal gaan in het nieuwe Tizen OS. Daarmee komt een einde aan Bada en zal Samsung overstappen op Tizen.

Tizen screenshot

Toen eind 2011 duidelijk werd dat Nokia af ging stappen van MeeGo, werd een alternatief plan voor het OS getrokken. Nokia besloot afstand te doen van het OS en ook Intel zag er nog weinig heil in. Volgens de Franse website Taskumuro had dit vooral te maken met het feit dat fabrikanten als Samsung, Sony en LG het MeeGo OS niet meer gingen ondersteunen en ook operators zagen er in 2010 al geen heil meer in. Daarnaast was Intel niet van plan om chips met ingebouwde LTE te maken waardoor MeeGo voor Nokia een doodgeboren kindje was.

MeeGo werd vervolgens door Samsung en Intel geadopteerd en samen gingen zie een nieuw OS maken op basis van MeeGo genaamd Tizen. Inmiddels gingen er al geruchten dat Samsung van haar Bada OS zou gaan afstappen en alleen nog maar voor Tizen zou gaan. Dit zou er vooral mee te maken hebben dat Bada niet modern genoeg is om mee te kunnen komen.

Inmiddels is de kogel door de kerk en heeft JK Shin, topman van Samsung Mobile, in Korea bekend gemaakt dat Bada zal opgaan in Tizen. Samsung laat weten dat het nog wel oude Bada-smartphones zal blijven ondersteunen. Daarnaast is het doel voor Samsung om een enkele universele ervaring aan haar eindgebruikers over te brengen, iets dat met het samenvoegen van Bada en Tizen werkelijkheid wordt, aldus Shin.

De verwachting is dan ook dat er geen nieuwe Bada-smartphones meer op de markt gaan komen. De eerste Tizen-smartphones worden in 2013 op de markt verwacht.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters