'Samsung gaat toch verder met Symbian'

Analisten kwamen afgelopen dinsdag met een rapport waarin vermeld stond dat Samsung Symbian zou dumpen na 2010. In een reactie hierop heeft Samsung deze geruchten met klem ontkend en zegt het bedrijf door te gaan met alle besturingssystemen.

Symbian Foundation

Afgelopen dinsdag claimde een analist te weten dat Samsung het aantal Windows Phones in zijn portfolio drastisch zou verlagen en dat het bedrijf helemaal zou stoppen met het produceren van Symbian-smartphones. Samsung heeft op deze claims gereageerd en ontkent ze met klem. Volgens een woordvoerder zal Samsung met alle besturingssystemen in het portfolio, te weten Symbian, Windows Mobile, Android en Linux, doorgaan. Hiermee blijft Samsung dus de ruimste keuze uit besturingssystemen bieden en dat is vooral voor de Symbian Foundation erg belangrijk aangezien zelfs Nokia steeds minder interesse toont. Hieronder kun je Samsung’s reactie vinden.

  Samsung is an initial member of Symbian Foundation and continues to cooperate with Symbian Foundation. At the same time, Samsung supports various existing open operating systems including Symbian, Linux, Android, and Windows Mobile. To provide more choices to meet consumers’ many different tastes and preferences, we will continue our ‘multi-OS’ strategy. Our policy is to provide what consumers want when they need.

Bron: Samsung Hub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Hans -

  Dat Nokia steeds minder interesse zou tonen in Symbian is ook hier weer eens een speculatieve stelling. Omdat ze nu een toestel op Maemo hebben uitgebracht zijn ze opeens niet meer geïnteresseerd? Was er niet voldoende nieuws en ga je het dan zelf maar maken?

  1. Dominick -

   Nee, daar zijn meerdere berichten over geweest, zie bijvoorbeeld https://www.allaboutphones.nl/nieuws/3518/Maemo-mag-ook-door-andere-fabrikanten-worden-gebruikt.html en https://www.allaboutphones.nl/nieuws/3148/Nokia-wil-Maemo-als-platform-voor-zijn-smartphones-gebruiken.html, ik had misschien wel even een link moeten plaatsen inderdaad.

   Nokia zal Symbian nooit echt laten vallen, maar dat ze het naar het low-end smartphonesegment schuiven en zien als een budget-OS voor andere producenten laat wel degelijk zien dat het niet meer is wat het geweest is en dat de interesse minder wordt.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters