Complete Samsung Galaxy A-serie krijgt Bixby-knop, meer details gelekt

Het is weer bijna tijd voor een upgrade voor de Samsung Galaxy A-serie. Bronnen binnen de industrie geven ons alvast een voorproefje.

Bixby, de toekomst van elke smart home?

Samsung is flink bezig met Bixby pushen, zijn slimme assistent. De Koreaanse fabrikant was er misschien laat bij, maar zet toch fanatiek de aanval in op Google Assistant en Apple’s Siri. De Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 hebben zelfs een speciale Bixby-knop. Het slechte nieuws: je kunt de knop niet aan een andere functie koppelen.

Tot een week geleden kon je de knop zelfs niet eens uitzetten, terwijl je er snel per ongeluk op drukt. Daar is middels een nieuwe update gelukkig verandering in komen. Een ding is duidelijk: Samsung zal niet snel opgeven. Logisch ook: de strijd rondom de smart home van de toekomst is losgebarsten. Iedere fabrikant wil de verbindende stem leveren, de assistent die al je slimme producten aan elkaar koppelt.

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy Note 8

Samsung heeft een flinke voorsprong wat dat betreft. Het Koreaanse bedrijf brengt immers al jaren huishoudproducten uit, van speakers tot wasmachines. Nu moet Bixby nog het standaard maatje worden van elke consument.

Samsung Galaxy A 2018

De volgende stap? Een Bixby-knop naar elke smartphone brengen. Althans, daar lijkt het sterk op. Volgens een bron binnen de industrie heeft Samsung in elk Galaxy A-model van 2018 een Bixby-knop verwerkt. Dat nieuws komt na een eerder gerucht dat verschillende modellen ook een Infinity Display krijgen. En dat terwijl je bij Apple extra veel moet neerleggen om een randloos toestel te bemachtigen.

Samsung Galaxy A3 2017
De Samsung Galaxy A3 2017

Volgens dezelfde bron zal Samsung de nieuwe Galaxy A-serie begin volgend jaar onthullen. Dit najaar wil de techgigant nog knallen met zijn huidige line-up. Ook dat is lijn met eerdere geluiden uit de leveranciersketen van het bedrijf. De gelekte details gelden waarschijnlijk ook voor de nieuwe Galaxy C-serie, die net onder de Galaxy Note-serie en Galaxy S-lijn valt.

De smartphonefabrikant heeft waarschijnlijk de Galaxy A3 (2018), Galaxy A5 (2018) en Galaxy A7 (2018) in de pijplijn zitten. Dit jaar werden de toestellen in januari onthuld, met een lancering die nog net in de winter viel. Gaat Samsung dit jaar een high-end ervaring bieden met zijn mid-range toestellen? We gaan het over een paar maanden ontdekken!

Via: Weibo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters