Samsung Galaxy A3 (2016) ontvangt Android 7.0 Nougat

Samsung is eindelijk begonnen met het uitrollen van Android 7.0 Nougat naar de Samsung Galaxy A3 (2016). Heb jij de langverwachte update al binnen?

Samsung Galaxy A3 (2016) ontvangt Android 7.0 Nougat

Samsung pronkt elk jaar met zijn Galaxy S-serie, maar juist in het budgetsegment weet de Koreaanse fabrikant te scoren. De Galaxy A-lijn biedt degelijke specificaties en een premium ontwerp voor een aantrekkelijke prijs. Helaas worden budgetmodellen vaak al snel door fabrikanten achtergelaten als het om updates gaat.

Consumenten hebben lang moeten wachten, maar we kunnen je gelukkig melden dat dat niet bij de Samsung Galaxy A3 (2016) het geval zal zijn. Samsung is namelijk begonnen met het uitrollen van Android Nougat. Gebruikers in Hongarije en Duitsland begonnen de afgelopen dagen de update te ontvangen.

Samsung Galaxy A3 2016

Het gaat om Android 7.0 Nougat. De update introduceert nieuwe emoji, verbeterde notificaties en een langere accuduur. Ook Samsung’s eigen Android-skin heeft een flinke opfrisbeurt gekregen. De update wordt gefaseerd uitgerold. Dat betekent dat het nog even kan duren voor jouw exemplaar ook de software binnenkrijgt.

Je kunt de update ook met de hand installeren, maar wij adviseren je nog even geduld te hebben. Het manuele installatieproces kan vrij ingewikkeld zijn en brengt allerlei gevaren met zich mee. Nog even geduld dus. Binnen de instellingen van je Galaxy A3 (2016) kun je frequent checken of er al een update binnen is. Daarvoor ga je naar Over Deze Telefoon, en kies je voor Systeemupdates.

Ondertussen ligt de Samsung Galaxy A3 (2017) alweer in de winkels. Wij hebben het toestel van de Koreaanse fabrikant al uitgebreid getest. Vooral het hoogwaardige ontwerp en de uitstekende accuduur wisten ons zeer te bekoren. We waren wat minder tevreden met de prestaties van het toestel. Hier kun je onze uitgebreide review nog eens nalezen.

Heb je een andere smartphone en wacht je nog steeds op Android Nougat? In dit overzicht kun je checken of jouw toestel uberhaupt in aanmerking komt voor de update.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters