Samsung Galaxy A5 2015 krijgt Android Marshmallow

Samsung is vandaag begonnen met zijn eerste generatie Galaxy A5-smartphone te voorzien van een update naar Android Marshmallow.

Galaxy A5 2015

Samsung brengt Galaxy A5 op Chinese marktBijna twee jaar geleden kwam Samsung met een nieuwe lijn aan toestellen: de Galaxy A-lijn. Met deze lijn wilde het bedrijf midrange toestellen afleveren die voorzien waren van degelijke specificaties en vooral een mooi ontwerp. Dit mooi ontwerp hield in dat de toestellen in deze lijn voorzien zouden zijn van een mooie, aluminium rand. Een van de toestellen in deze lijn is de Samsung Galaxy A5 2015 (ondertussen al opgevolgd door de Galaxy A5 2016). Maar zelfs al is het toestel in smartphonetermen redelijk oud, toch voorziet Samsung het toestel nu nog van een update naar Android Marshmallow.

Wij hebben de Galaxy A5 2015 ook uitgetest en vonden het een goed toestel. De smartphone had een mooi en stevig ontwerp en de prestaties waren goed. Alleen de prijs had naar onze mening iets lager gemogen.

Net voor Nougat

Android NougatDat Samsung zijn Galaxy A5 2015 uiteindelijk toch nog heeft voorzien van een update naar Android Marshmallow is zeker mooi om te zien. Meestal gebeurt het bij iets goedkopere toestellen niet dat deze geen update krijgen naar een nieuwe versie van Android.

Al is Samsung wel heel laat met zijn update. Over een aantal dagen zou Android Nougat beschikbaar gesteld worden voor het publiek, wat inhoudt dat Android Marshmallow niet meer de nieuwste versie is van Android. Of de Galaxy A5 2015 dan ook een update zal krijgen naar Android 7 Nougat is vooralsnog onduidelijk, maar wij verwachten het niet.

Android Marshmallow

Android Marshmallow brengt in tegenstelling tot Android Lollipop niet heel erg veel visuele veranderingen. Google heeft bij deze versie van Android vooral de focus gelegd op het verbeteren en toevoegen van functies. Zo kun je in Android Marshmallow gebruik maken van Google Now on Tap (enkel in het Engels) en Doze.

Beschikbaarheid

Samsung is vandaag begonnen met de update uit te rollen in Europa en Zuid-Afrika. Mocht je een Galaxy A5 2016 in je bezit hebben, is de kans dus groot dat je de update zeer binnenkort ziet verschijnen. Laat ons even in de reacties weten of je de update al binnen hebt.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters