Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen

De Samsung Galaxy A5 (2017) is een compacte smartphone en kan gezien worden als de budget versie van de Galaxy S7. Het toestel krijgt volgend jaar weer een nieuwe versie, maar het huidige model is nog altijd een populaire optie onder gebruikers. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Galaxy A5 (2017) te gaan.

Hoogwaardig AMOLED display

De compacte telefoon komt met een 5.2 inch AMOLED display, maar hierbij geldt zeker “klein maar fijn”. De kwaliteit is beter dan wat je zou verwachten van een goedkoper model en blijft onder alle omstandigheden goed zichtbaar. Als je buiten bent is het scherm helder genoeg om verder te kunnen werken en als je ’s avonds nog wat artikelen leest, geeft de filter voor blauw licht je ogen wat meer rust. Verder kun je kiezen tussen verschillende kleuren-settings, waaronder AMOLED cinema, AMOLED photo en de standaard Adaptive Display setting.

Samsung Galaxy A5 (2017)

Batterij houdt het goed vol

Het toestel is uitgerust met een 3000mAh batterij. Dit is absoluut geen gigantische capaciteit, maar de batterij houdt zich gedurende de dag behoorlijk goed. Bij normaal tot zwaarder gebruik gaat hij ruimschoots een hele dag mee. Daarnaast ondersteunt de Galaxy A5 ook snelladen, zodat je lege batterij ook weer binnen de kortste keren weer energie heeft.

Samsung Galaxy A5 (2017)

Solide design Galaxy A5 (2017)

Op het design van de Galaxy A5 (2017) valt niet zoveel op te merken. De randen aan de zijkant zijn wat smaller geworden en aan de voorkant vinden we nog een fysieke homeknop en vingerafdrukscanner. Je krijgt een redelijk premium gevoel met 2.5D glas aan de voorkant en achterkant, dat bij de randen een afgeronde bewerking heeft gekregen. Dit zien we onder andere ook bij de Galaxy S7 en zorgt ervoor dat je het toestel goed kunt vasthouden. Daarnaast heeft het toestel een IP68 certificering, zodat je ook niet bang hoeft te zijn voor water.

Camera prestaties bij weinig licht kunnen beter

De camera van de telefoon komt met een 16 megapixel lens en f/1.9 diafragma. Helaas is de setup niet uitgerust met optische beeldstabilisatie en dat zien we terug in de kwaliteit van de beelden, wanneer er wat minder licht aanwezig is. De beeldkwaliteit gaat dan duidelijk achteruit, terwijl de camera bij daglicht juist mooie prestaties levert.

Samsung Galaxy A5 (2017)

Tweede SIM kaart ondersteunt alleen 2G netwerken

Een handige feature van de Galaxy A5, is dat hij dual sim ondersteunt. Er is echter wel een addertje onder het gras. Maar één van de simkaarten kan gebruik maken van 4G LTE en 3G netwerken. Op het moment dat je er een tweede simkaart in stopt, zal deze alleen maar verbinding kunnen maken met een 2G netwerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters